Måndagen bjöd på VÅR-väder och många stunder att vara utomhus.

På dagen gick Johan runt i shorts och Elin red runt i t-shirt. Åsa hade tagit av sig den tjocka vinterjackan även fast mössan fortfarande var på plats. Men å andra sidan har hon ju mössa eller keps så gott som året runt. smiley Det är nästan så att Åsa utan mössa är ingen Åsa.

Jag passade på att stå och mysa med Hälge i solgasset. Endel hästar fick gå utan täcke. Alla ridgrupper red utomhus i paddocken och gröna kortet kursen var ute för att träna lastning och visa häst vid hand. En perfekt dag helt enkelt!.

Gröna kortet kursen hade sin fjärde träff. Nu var det dags för lite olika praktiska delprov. Och som jag nämnde tidigare så passade vi på att vara utomhus i det fina vädret. Deltagarna delades in i fyra små grupper. Grupperna fick gå runt till olika stationer. Station 1 var att titta på film om bland annat lastning, visa häst vid hand och säkerhet runt hästen. Station 2 var att lasta häst. Här fick deltagarna själva prova på att lasta en häst. Det är ett svårt moment och det är mycket man måste tänka på om det ska ske på ett säkert sätt. Snälla Mode ställde upp och var en perfekt häst att träna på. Han är lugn och sansad och hade stort tålamod med våra deltagare. Station 3 var att visa häst vid hand. Här skulle alla deltagare visa hur man gör vid en eventuell veterinärbesiktning på en tävlingsplats. Station 4 bestod av tre stycken teoretiska delprov. Här fick deltagarna ytterligare träning att slå i TR.

Nästa vecka på måndag 18/4 kl 18:00 är det slutprov för våra gröna-kortet-deltagare. Till dessa säger jag: Träna på nu och lycka till! smiley