Måndagar brukar av någon anledning bjuda på bra väder. Och denna måndagen var inget undantag. Det har varit värmerekord för 2011 och många har nog blivit brunbrända och fina idag. Skriver jag och drömmer mig bort… och tittar ner på mina armar…ha ha! själv har man fått en riktigt påtaglig “bonnabränna” från pikétröjan jag gått runt i hela dagen. Så brunbränd-JA men fin-NEJ inte om man tänkt gå i något annat än kortärmat.smiley

Dagen har bestått av mycket utomhusarbete. Vi har vattnat ridbanan, fyllt vatten i alla hagarna, kört fyrhjuling och tagit av alla hästar täckena då vi tidigt insåg att det skulle bli kanonväder. Hästarna blev lyckliga av att lufta pälsen för första gången på länge. De stod och solade, vissa låg, de kliade varanda och endel sig själva. Det var mys-pys på hög nivå och en obligatoriskt rullning genomförde alla hästarna minst var sin gång efter att täcket åkt av. Jazmin hittade den bästa platsen att rulla sig på. Mitt i leran,vid den lilla “dammen” där det var som blötast. Så nog för att Jazmin slapp ett lager täcke, nu gick hon runt med ett lager lera istället. Stackars den som fick Jazmin idag på ridningen. Det tog nog en liten stund att få henne ren. Hoppas de kom i tid.smiley

Jag och Noak tog dessutom en liten sväng om med fyrhjulingen. Som vi brukar. Denna gång tittade vi inte på massa djur. Nu spanade vi istället efter blommor. Titta! Titta! Ropar noak och pekar så fort han ser någon blomma.

Idag körde Åsa ut nya höbalar i hagarna. Vi vill att våra hästar ska gå ute så mycket som möjligt då vi tror att de mår bäst av det. Våra hästar går ut tidigt på morgonen och kommer in så sent som möjligt. När, beror på när de skall gå lektion. Detta gör att vi under hela vintern har haft höbalar ute i hagarna så de haft fri tillgång till hö/hösilage.

Efter lunch red Elin, Sandra och Felicia ut en sväng i skogen på Imelda, Lord-river och Kahlua. Barbacka och kortärmat. Gud vad härligt!

På eftermiddagen var Åsa ute med ridgrupperna även denna måndagen. Det börjar bli en vana. Det var faktiskt lite dammigt trots att vi hade vattnat hela dagen. Vi får skylla på värmen. Det hann liksom torka, så varmt var det. Synd! Men det är ju tanken som räknas och Johan la ned mycket arbete med vattningen även fast det kanske inte märktes. Men tänk vad dammigt det skulle varit om det inte var vattnat någonting.smiley

Klockan 18 var det dags för sista träffen med Gröna kortet. Nu var det dags för slutprov. Deltagarna var nervösa men gjorde bra ifrån sig. Det ska bli intressant att rätta proven i morgon. Jag tror att de har klarat sig. De har ju varit jätteduktiga under hela kursen så det skulle ju vara lite konstigt om de inte skulle klara det här sista provet när de klarat alla delprov med bravur. Alla har förhoppningsvis klarat provet och fått godkänt så jag därmed får examinera ut det Gröna Kortet till samtliga deltagare.

På kvällen kom Bosse Hellkvist med klubbens nyinköpta harv. Bosse har kört hela vägen till Skåne idag och hämtat harven så det var med glädje vi tog emot honom och harven på gårdsplanen. Anders Hjärtqvist var här och hjälpte till. Han var den som fick äran och provköra harven. Nu skall vi få ett underlag som är i tipp topp.smileySlut för idag! Tack för idag!smiley