Helgen bjöd på långledigt och började med fredagens dressyrtävling och påskacupen. Det var rekordmånga starter med vilket är jätteroligt att det blir mer och mer populärt att vara med på våra dressyrtävlingar. Men alla vet ju att det går betydligt långsammare med dressyr och många fasade över den långa dag som väntade. Då kom mamma med den briljanta idén att köra 2 klasser samtidigt. Och det skulle ju faktiskt gå med tanke på det grymt fina vädret och att vi har två stora och bra ridbanor samt att det var två olika domare. Nemas problemas, sagt och gjort. Perfekt. Där tjänade vi in 2 timmar. Frida dömde klass 3 och Petra Alm, dressyrdomare från Skara dömde klass 2 och 1. Efter att alla 55 starter ridit avrundades dagen redan klockan 14. Tidigt för att vara dressyrtävling. Många var så utvilade och nöjda med att dagen slutade så tidigt att vi hastigt beslutade att bygga morgondagens hoppbana redan denna eftermiddag. SÅ direkt när dressyrtävlingen var klar gjorde flertalet ryttare, föräldrar och funktionärer ett ryck. Banan blev klar snabbt och lätt vilket gjorde att man kunde ställa klockan nån timma senare imorgon bitti. Skönt.

Det var många fina ritter som genomfördes och de som fick pris var:

Klass 3 Märke II clear round

(de som kom upp i 50% = godkänt resultat, fick rosette)PrisutdelningÄrovarv till fots:

Lina Sjöqvist

Emil Almgren

Ella Larsson

TheaSandfredsson

Ellinor Hjärtqvist

Moa Larsson

Tilde Persson

Rebecka Herin

Klara Strandell

Jacqueline Franzen

Felicia Henåker

Adam Almgren

Kajsa Strandell

Josefine Overgaard

Julia Svensson

Klass 2 LC:1 ponny

1: Felicia Henåker – Lord-River

2: Emma Brotoft – Solero

3: Benita Forsberg – Jazmin

4: Caroline Hoerschelmann – Fideli fem

5: Kajsa Strandell – Yossan

6: Emma Hellkvist – Golden Gate

Klass 2 LC:1 häst

1: Åsa Alsterlund – All Cash

2: Emelie Hamilton Eriksson – Patron

3: Åsa Alsterlund – Attityd

4: Sandra Johansson – Fellini

5: Paulin Ohldin – Hazel

6: Åsa Alsterlund – Sissi

Klass 1 LB:1

1: Sandra Johansson – Fellini

Ställningen i påskacupen efter dressyrtävlingen:

1: Moa Larsson – Tommy-Lee

2: Emelie Hamilton Eriksson – Patron

3: Jaqcueline Franzen – Hazard

4: Sandra Johansson – Fellini

5: Ella Larsson – Tyra

6: Paulin Ohldin – Hazel

7: Tilde Persson – Svend

8: Lina Sjöqvist – Freja

9: Felicia Henåker – Lord-River

10: Elin Andersson- Kahlua

Efter Dressyren så ligger alltså ovanstående 10 i topp. Mycket kan hända efter hoppningen så än så länge är inget avgjort. Det brukar vara en hel del nerver iblandade så det är sällan, rättare sagt aldrig som listan varit sig lik när hoppningen är avgjord.

Totalt är det med 28 stycken i påskacupen. Rekord även här smiley