Äntligen hemma efter en lång men rolig tävlingsdag på Jutagården. Det var som sagt Gotacupen omgång 1 med 16 lag och ca 190 starter. Vi hade perfekta tävlingsförhållanden med fint väder och massvis med duktiga funktionärer som fick tävlingen att rulla på. Och rulla på det gjorde den. Det gick riktigt bra och det kändes verkligen som att det blev en lyckad tävling. Tävlingen gick utomhus och det var mycket publik och hejarop runt och omkring banan. Hejaropen kom oftast och högst från SRS:s egen röd-svarta hejarklack. De hade skyltar, flaggor och röster som hördes över hela anläggningen. Kul när så många är engagerade i tävlingen. Och att engagemanget är på olika sätt. Det blir ju extra roligt att tillhöra Skultorps Ryttarsällskap när man känner ett stort stöd från klubbkompisarna som står vid sidan av och hejar fram våra ryttare. Vilken gemenskap. Oavsett resultat så peppas alla på samma sätt och alla ryttare var nöjda med sina prestationer. Lagledare Elin Andersson gjorde ett kanonjobb med att coacha ryttarna. De var superduktiga allihop och det var flera som gjorde sin tävlingsdebut idag vilket alltid är lite extra kul när vi får fram nya tävlingsryttare.

Emil Almgren, Ella Larsson, Petra Dahl, Elin Johansson och Adam Almgren debuterade för första gången på lokal nivå.

För lagen blev det ingen omhoppning eller placering men alla ryttare var överens om att de var nöjda och skulle ta nya tag till nästa omgång och bara försöka bli ännu bättre. Även fast det inte blev någon lagplacering så fanns det mycket annat att glädjas åt. Vi hade till exempel 3 fina individuella placeringar av ädlaste valör. Emma Hellkvist vann båda sina klasser och Caroline Hoerschelmann vann en klass. Inte så tokigt… Riktigt kul! Grattis till dem!