Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Klubbens Kick off 28/8

Ridskola Posted on 2011-06-15 14:08:10

SRS inbjuder alla sina medlemmar till en Kick off och föreläsning med Jim Thureson den 28/8.

Läs inbjudan här:Klicka på PDF-filen för att läsa:

Anmälan görs i stalle och är bindandet. Du kan också anmäla till fanny via mail fanny@jutagardensstuteri.se så skriver jag upp dig i stallet.



En kul grej!

Ridskola Posted on 2011-06-15 13:02:53

Jag måste berätta om en kul grej som hände i förrgår. Som ni kanske vet så har jag skaffat mig en cykel och börjat cykla flera dagar i veckan ut till stallet. Detta tycker jag är duktigt och snudd på lite hurtigt. smiley Nu ska ni få höra om något ännu värre.

Det kom förbi två cyklister i måndags. De stannade och frågade om vägen till Falköping. De visste inte hur de skulle cykla när gamla skultorpsvägen tog slut och de kom ut till 26:an och en stor väg. Då cyklade de ned till Jutagården för att fråga någon om en bättre väg, mer lämpad för cyklister. De träffade en pappa till en ridande på ridskolan som beskrev för de två cyklisterna hur de bäst kunde cykla. Falköping tänker ni… Det är ju långt. Men då kan jag tala om att det inte var Falköping som var slutdestination. De skulle cykla betydligt längre. Vart då, kanske ni undrar?

Ja de skulle trampa hela vägen till Marocko! Häftigt, vilken grej! Där ligger man i lä.smiley



Ridlägerdeltagare 2011

Ridskola Posted on 2011-06-15 12:41:03

Här kan du se alla som ska komma till läger hos oss under sommaren 2011:

Deltagarförteckning



Ridlägerdax

Ridskola Posted on 2011-06-15 09:52:06

Nu är det äntligen dags! Som vi har väntat! Under en längre tid har vi hållit på och förberett inför våra ridläger och nu har verkligen nedräkningen börjat. Det är bara några dagar kvar. Det är mycket som ska förberedas och ännu har vi några saker kvar på ”att göra listan” innan vi kan ta emot alla ridlägerdeltagare. Vi vill ju att det ska vara lite extra fint och piffigt när allt börjar. På söndag kommer det 25 stycken och då drar första femdagars ridlägret igång. DET SKA BLI SÅ KUL!

Vi har rekordmånga deltagare, närmare bestämt 107 stycken som anmält sig i år!!!smiley Det är roligt att vi ständigt växer och blir större och större på att arrangera ridläger. Det bästa är att så många väljer att komma tillbaka till oss från år till år. Många är här för femte året i rad vilket känns riktigt kul. Ett par har varit här alla de sex åren som vi arrangerat ridläger. Häftigt!

Nyhet för i år är att vi kommer ha en snygg ridläger t-shirt till försäljning.

.

Vi som jobbar under våra ridläger i år är:

Fanny – instruktör

Frida – instruktör

Åsa – ledare

Elin – Ledare

Jane – Ledare

Angelica – Ledare

Dessutom så har vi vår omtyckta kökspersonal som är den samma som vanligt:

Alf och Rakel

Inger

Johan

Lisa

.

Våra ledare Angelina och Jane är nya för i år så jag tänkte presentera dem här nedan.

Jane:

Jane (Svensson) har ridit på lektion hos oss, ibland till och med 2 ggr i veckan. Hon har varit ute och tävlat med ridskolans ponnyer i hoppning. Hon har varit stallassistent under flera år och dessutom varit en riktig stammis på våra ridläger. Hon har varit med under fem år på sommar och vinterläger och två somrar var hon till och med på två läger. Då förstår ni att hon kan det här med hästar och att vara på ridläger.

Angelica:

Angelica (Hoerschelmann Prytz) har också ridit på lektion hos oss, ibland även hon 2 ggr i veckan. Hon har varit stallassistent, inackorderad med flera hästar och ponnyer. Hon har tävlat mycket och flitigt för vår klubb SRS i både dressyr, hoppning och fälttävlan. På helgerna har hon jobbat i stallet som helgpersonal och även hon har varit med på många av våra ridläger.

Både Angelica och Jane har flyttat från Skövde för att gå på gymnasiet. Angelica går på plönninge i Halmstad och Jane går på Sötåsen i Töreboda. Som tur är så kommer de hem ibland så vi får träffa dom även om det inte blir lika ofta som förr. Men i sommar blir det annorlunda. Då kommer vi ses varje dag under flera veckors tid. Det blir kul!

Jag är övertygad om att vi har världens bästa ridlägerpersonal med alla inberäknade!smiley



Avslutningsvecka

Ridskola Posted on 2011-06-15 09:51:19

Denna vecka är det avslutningsvecka på ridskolan. Alla grupper har själva valt vad de ska ha för en sista lektion innan sommaruppehållet. De har bland annat valt gymkhana, hoppning, terräng, uteritt, programridning eller barbacka.

Jag, Frida och Åsa vill passa på att tacka alla ridgrupper för en rolig och givande termin. Ni är som vanligt BÄST! Glad sommar till er alla!smiley



Tävlingsmöte

Ridskola Posted on 2011-06-15 09:50:17

I söndags hade tävlingskommittén ett tävlingsmöte för våra tävlingsryttare. Det var ganska många som kom och vi planerade inför höstens tävlingstermin. Vi kom fram till att vi ska ha lag i Div II hoppning ponny, Div III dressyr ponny och Div III dressyr häst. Roligt att så många var intresserade av att rida i lag. Detta gör att vi kommer vara väl representerade i lagserierna i höst. Kul!

Du kan läsa om protokollet från mötet på klubbens hemsida. Där står även vilka du ska kontakta om du också vill rida i ett lag till hösten.

Nästa tävlingsmöte är den 28/8 kl 16:15. Då ska vi träffas för en avstämning. Senare sen vid 17:00 är det en föreläsning med den omtyckta Jim Thureson som vi hade för nåt år sen på en temadag. Missa inte det.



Stockholm och studentfirande

Ridskola Posted on 2011-06-15 09:49:41

I helgen var vi som sagt i Stockholm och firade min kusins student. Det var en lyckad resa och vi hann med en hel del roligt. Vi umgicks mycket med släkten i Stockholm. Kul med tanke på att det inte blir så ofta. De hade gjort allt för att vi skulle ha det så bra som möjligt och vi kände oss verkligen välkomna! Förrutom studentfirande och annat skojigt runt det så blev det en hel del shopping så klart, ett besök på Gröna Lund och ett ständigt njutande av det grymma vädret vi hade! Vi hade strålande solsken och en behaglig sommarhetta. Det började med att jag fick köpa en ny outfit för att anpassa mig efter väderleken. Inte mig emot. Hemma var det nämligen mulet , regn som hängde i luften och ganska kallt. När vi kom upp till Stockholm så var det ett helt annat klimat. Sol, vindstilla och klarblå himmel. Ibland ska man ha tur. Kändes bra att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Det är inte alltid man lyckas med det.

Vi hade inte bara tur med vädret. Mamma vann på grönan.smiley smiley

När vi ringde på eftermiddagen så var Åsa orolig för lektionerna. Vi förstod inte vad hon menade. Men det var inget höjdarväder hemma precis. Regn och åska så hon var orolig för om det gick att ha lektionerna. En reservplan med teori planerades via telefon om det inte skulle gå att ha ridlektionerna. Som tur var så lugnade det sig framåt kvällen och alla grupper utom en barngrupp hade ridning som vanligt.