I söndags 28/8 var vi iväg på första lagomgången i hästallsvenskans dressyrserie. Det var Jag, Frida, Åsa och Paulin Ohldin som red i laget. Jag och Frida hade med lektionshästarna ut. Jag red Fellini och Tweed och Frida red Patron och Ice. I laget hade vi Fellini och Patron. Åsa red på sin fyraåring All cash, även kallad Slanten. Och Paulin red sin häst Hazel.

Under dagen var stallassistenterna Sandra och Petra med som hästskötare till våra 4 hästar. Det var tur att vi hade frågat dem om detta för det var lite körigt med 4 hästar. Det hade vart snudd på helt omöjligt att hinna med allt om de inte varit med. Hästarna fick förstklassig skötsel och Sandra och Petra gjorde verkligen ett toppenjobb.smiley

Det gick bra för oss alla under dagen. Hästarna kändes fina och de tyckte att det var riktigt kul att komma ut och tävla. Patron och Tweed har aldrig tävlat dressyr tidigare. Och Fellini och Ice har tävlat för flera år sen fast då med andra ryttare.

I första klassen som var en förklass till lagklassen vann jag med Fellini 71,48% , Paulin kom 2:a 71,11% och Frida och Ice kom 3:a 70,74.

I andra klassen som var Lagklass vann jag med Fellini igen 66,29% , Frida kom 2:a med Patron 64,44% och jag kom 3:a med Tweed 64,07%.

I tredje klassen vann Paulin på överlägsna 77,85% och Åsa kom precis utanför placering på 68,92 %. Åsa gjorde en superritt och hennes unghäst skötte sig kanon på sin första tävling. 68% är en riktigt hög procent och med tanke på att hennes häst bara är 4 år så ser det lovande ut inför framtiden.smiley

Totalt sett i lagtävlingen så vann vårt lag så sammanfattningsvis var det en toppendag med många fina ritter och flertalet placeringar. Kul. Nu ser vi fram emot nästa omgång. Det är lite oklart vilka hästar vi rider men att vi fortsätter med ridskolehästarna råder ingen tvekan om. Kul att visa att våra lektionshästar håller så hög klass.