I lördags 27/8 var ett gäng ponnyryttare iväg för att representera SRS i dressyrallsvenskan. Det var Lovisa Melin, Jessica Andersson, Kajsa Strandell, Adam Almgren och Caroline Hoerschelmann Prytz som var med och tävlade denna dag. I laget ingick denna omgång Lovisa, Jessica, Kajsa och Adam. Carro var reserv den här omgången.

När man rider i lag så skall det vara 4 stycken ryttare och en reserv. De tre bästa i laget räknas och det lag med bäst sammanlagda resultat vinner. Lagserien går i tre omgångar och varje omgång har en deltävling. Sen den tredje och sista omgången så är det först en delseger och sen den totala seriesegern man tävlar om. SRS har ganska många ponnyryttare som vill rida i laget i år och därför får man turas om. Nästa omgång är den 24/9 och då är det förmodligen några andra som rider i laget.

Det var första dressyrtävlingen för många och målsättningen var inte i första läget att vinna utan det var bara roligt och tillräckligt att vara med och prova på att tävla dressyr för första gången. Laget hade en rolig dag tillsammans och alla gjorde fina ritter. De red runt 55-57 % allihop vilket var roligt att de var så jämna. Resultatet ledde inte till någon placering men det viktigaste var ju att alla var nöjda och hade haft en rolig dag och de var de överens om att de haft.smiley

Individuellt så gick det väldigt bra för Caroline och Julle. De placerade sig i båda klasserna. 4:a i ena klassen och 1:a i andra klassen. De red på 66% vilket är ett högt resultat. Kul och grattis säger vi till henne.

(Fotograf är Caroline Hoerschelmann Prytz)

( Bilden på Adam är tagen av Ingrid Almgren)

(De två sista bilderna på Lovisa är tagna av Lovisa Melin.) Titta gärna in på Lovisas egna blogg: www.crazypony.blogg.se