Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Uppdatering nr 1-8

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:20:43

Nu har jag varit grymt dålig på att uppdatera, inte för att det inte händer nåt utan som vanligt är det snarare tvärtom. Det har hänt saker varje dag och jag ska försöka skriva lite om de viktigaste sakerna. Uppdateringen kommer här nedan i 8 inlägg. Döpta till nr 1, nr 2, nr 3 osv. i den ordning de inträffat med början av nr 8 som inträffat nyligen.

Nr 8 – Tävling-Vinn biljetter

Nr 7 – Hopptävling 2 oktober

Nr 6 – Fixardag inför tävling

Nr 5 – KM hopptävling 23/10

Nr 4 – Fortbildning- Om olyckan är framme

Nr 3 – Dressyrtävling Hästallsvenskan omg 2

Nr 2 – Belysningen i ridhuset

Nr 1 – Dressyrtävling Ponnyallsvenskan omg 2



Nr 8 -Tävling-Vinn biljetter

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:19:40

Vi hade ju en tävling här på bloggen där du kunde vinna biljetter till Hästmässan i Borås. Man skulle berätta om en rolig händelse, ett bästa minne eller något annat kul som hänt på Jutagården. Tävlingen är nu avslutad och vi tackar för alla bidrag vi fått in. Vinnare i tävlingen blev Lovisa Melin.

Grattis Lovisa, Du får 2 biljetter till Hästmässan 7-9 oktober.

________________________________________________________________________

Här kan ni läsa om Lovisas härliga berättelse:

Det är inte alltid lätt att vara “hästtjej” eller “hästkille” i skolan, man får höra kommentarer varje dag om det.

En dag blev jag och Adam så trötta på att alla som tjatade om att det var töntigt med hästar och på alla idrottsdagar och allt annat som bara handlande om fotboll, friidrott, skridskor och en massa annat meningslöst skit så att vi med hjälp av våra föräldrar och Frida fick igenom att vi skulle ha en dag på Jutagården! Jag, Adam och Frida red och visade upp lite olika saker som hoppning, skänkelvikning och sånt och Frida förklarade samtidigt vad det var vi gjorde. Sedan var det dags för resten av klassen att få prova på att rida och gissa vad? Alla provade förutom de 2 killarna som retades mest, de satt och gungade i lekparken.

Vi fick till och med upp läraren på Dalle och det gick bra, haha! Efteråt så fikade vi och hade lite teori och den höll jag och Adam i själva och Frida pratade om ridning för i tiden, som att soladerna hade hästar och sånt.

En riktigt, riktigt rolig dag som blev så lyckad tack vare Frida <3

Nu några år senare så har vi ju börjat på högstadiet och där är det absolut ingen dans på rosar att rida, då är det inte bara syrliga kommentarer utan ren mobbning och jag tycker att det är så fruktansvärt för jag vet ju att om vi skulle sätta upp dem så på en häst så skulle de nog inte vara lika kaxiga Så just nu håller jag på att tjata på mina lärare att vi ska få åka till juta och prova på ridning nån gång!

Detta är nog ett av de roligaste jag har varit med om på jutagården, men det finns ju hur många roliga och bra minnen/ stunder men detta är en av de bäst!

Kram!

Lovisa Melin



Nr 7 – Hopptävling 2 oktober

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:18:50

I söndags arrangerade Skultorps Ryttarsällskap en lokal hopptävling för ponny. Det var Ponnyallsvesnkan Div II vilket alltid lockar många starter. Totalt var det ca 160 starter och 14 lag. Skultorp var ett av lagen. I laget ingick den här omgången Felicia Henåker på ridskoleponnyn Lord-River, Caroline Hoerschelmann på Julius, Benita Forsberg på Yoche och Emma Hellkvist på Golden Gate.

Förutom de fyra lagryttarna hade SRS en hel del andra ryttare med som tävlade individuellt. Bland annat Madelene Ingerhage på Juel Timon, Emil Almgren på Chempion och Adam Almgren på Magnum.

Det var en lyckad dag för våra tävlingsryttare och vi fick se många bra ritter. Här ser du resultatet för våra SRS:are:

Caroline vann i sin första klass. I den klassen var även Emil med, han kom 9:a.

Emma kom 2:a i båda sina klasser.

Madelene kom 7:a i sin ena klass.

Felicia kom 8:a i sin ena klass.

Benita kom 11:a i sin ena klass med 4 fel i omhoppningen.

Adam fick 4 fel i grundomgången i sin ena klass.

Laget slutade 4:a den här omgången vilket var en bra upphämtning från förra omgången då de kom 12:a.

Ett superglatt lag efter fjärdeplatsen

En ännu gladare Benita

En fin Lord-River

En ännu finare Lord-River smiley

Fotograf är Camilla Eriksson med Felicia Henåkers Kamera smiley

.

En anledning till att det gick så bra för våra ryttare måste varit den fantastiska hejjarklacken. Det satt över ett 10-tal personer och hejjade fram alla Skultorpsryttare med specialskrivna ramsor om varje ekipage. Ni är verkligen super!

(Hade ingen bild från denna tävling så jag fick ta en gammal)

Som tävlingsarrangör får vi vara nöjda med denna tävling. Så gott som allt fungerade bra och de flesta tävlingsryttare verkade nöjda med dagen. Tack till alla funktionärer som ställde upp denna dag. Utan er hade inte tävlingen gått att genomföra. Ni gjorde ett kanonjobb allihop!



Nr 6 – Fixardag inför tävling

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:18:16

I lördags var det fixardag inför tävlingen dagen efter. Det var ett helt gäng som kom för att hjälpa till att fixa anläggningen fin. Det målades, sopades, skurades, trimmades, byggdes bana mm. När dagen var slut konstaterade vi att anläggningen nu var redo att ta emot ca 90 tävlingsryttare med tillhörande hästar och familjer.



Nr 5 – KM hoppning

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:17:43

Den 23/10 är det dags för Klubbmästerskap i hoppning.

Läs proppen här:

Läs regler gällande anmälningstiden här:



Nr 4 – Fortbildning- Om olyckan är framme

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:17:03

Nu har Jag, Frida och Åsa varit iväg på fortbildning igen. Fortbildningen anordnas av Svenska Ridsportförbundet och riktar sig till verksamma ridinstruktörer som jobbar på ridskolor. Ridskolorna måste vara anslutna till Svenska Ridsportförbundet.

Denna gången bar det av till Norra Älvsborgs Ridanläggning som ligger mellan Trollhättan och Lilla Edet. Ämnet var ”Om olyckan är framme”. Vad gör vi om en olycka inträffar, hur agerar vi, vad har vi för handlingsplan mm.

Det var en riktigt intressant dag och nu hoppas vi att vi har ännu mer kött på benen om det som inte får hända, händer!



Nr 3 – Dressyrtävling Hästallsvenskan omg 2

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:16:24

I söndags var vi hästryttare iväg på hästallsvenskan i dressyr omgång 2. Den här omgången hade vi med oss ridskolehästarna Fellini, Patron, Ice och Kahlua. Det var meningen att även Tweed skulle få åka med men i sista stund, när vi höll på och lastade tidigt på morgonen gick min transport sönder så vi fick leda ur honom och ställa in honom i stallet igen. Snopet. L Det tyckte tweed också som fick knoppas ur och gå ut i hagen igen. Han förstod nog inte riktigt vad han hade gjort för fel.

Hur som…

Tävlingen vi skulle iväg till var i Floby. Det var som vanligt många hästar som skulle med. Fast den här gången skulle inte jag och Frida rida allihop utan nu skulle Sandra Johansson och Elin Andersson tävla var sin häst. Sandra tävlade Ice och Elin tävlade Kahlua. Jag tävlade Fellini och Frida Patron.

Med som hästskötare hade vi stallassistenterna Julia Lind, Moa Larsson och Petra Dahl.

Även denna tävling var lagtävling och i laget red:

Fanny – Fellini

Frida – Patron

Åsa – All Cash

Paulin – Hazel

Elin och Sandra red individuellt.

Även denna tävlingsdag blev lyckad och vi alla presterade bra.

Sandra gjorde sin lokala tävlingsdebut och red på 52,96 och 55,55% Sandra och Ice fick många fina kommentarer från domaren och var jättenöjd med dagen.

Elin tävlade för första gången Kahlua och red på 58,14 och 62,22%. Elin hamnade med sina 62,22% precis utanför placering. Elin var supernöjd.

Frida och Patron gjorde en supertävling. Han såg verkligen jättefin ut och de vann ena klassen på 72,22% och kom 3:a i andra klassen på 70,00%

Fanny och Fellini presterade två bra resultat och kom 2:a i båda klasserna. Ena gången kom de efter Frida och Patron på 70.74% och andra gången kom de före Frida och Patron med 71.48%.

Åsa och All Cash tävlade en klass och gjorde en stadig fin ritt. Man för inte glömma att hennes häst bara är 4 år. Hon red på 66,78 och kom 4:a. Kul och grattis till deras första placering på lokal nivå.

Paulin och Hazel började inte tävlingsdagen så bra. Paulin åkte av då Hazel blev rädd för någonting på framridningen. Trots det så lyckades Paulin samla ihop sig och rida sin ritt. Hon fick 65,71% och kom 6:a. Bra gjort!

Laget gjorde en supertävling den här omgången också och slutade 1:a igen. Kul! Nu ska vi ladda om så vi lyckas hålla i det här till tredje och sista omgången som är det 16/10 i Gäsene.

Tack till mina och Fridas superduktiga hästskötare. Moa, Julia och Petra, ni är grymma! Hoppas ni följer med sista omgången också.

Här ser ni lite bilder från dagen:



Nr 2 – Belysningen i ridhuset

Ridskola Posted on 2011-10-05 11:15:43

I lördags den24/9 var det några ur anläggningskommittén och styrelsen som var här och fixade med belysningen i ridhuset och lagade ridhussargen. Bra jobbat! Det blev super bra och många har kommenterat hur ljust det är i ridhuset nu. Kul när det märks skillnad.



Next »