I söndags var vi hästryttare iväg på hästallsvenskan i dressyr omgång 2. Den här omgången hade vi med oss ridskolehästarna Fellini, Patron, Ice och Kahlua. Det var meningen att även Tweed skulle få åka med men i sista stund, när vi höll på och lastade tidigt på morgonen gick min transport sönder så vi fick leda ur honom och ställa in honom i stallet igen. Snopet. L Det tyckte tweed också som fick knoppas ur och gå ut i hagen igen. Han förstod nog inte riktigt vad han hade gjort för fel.

Hur som…

Tävlingen vi skulle iväg till var i Floby. Det var som vanligt många hästar som skulle med. Fast den här gången skulle inte jag och Frida rida allihop utan nu skulle Sandra Johansson och Elin Andersson tävla var sin häst. Sandra tävlade Ice och Elin tävlade Kahlua. Jag tävlade Fellini och Frida Patron.

Med som hästskötare hade vi stallassistenterna Julia Lind, Moa Larsson och Petra Dahl.

Även denna tävling var lagtävling och i laget red:

Fanny – Fellini

Frida – Patron

Åsa – All Cash

Paulin – Hazel

Elin och Sandra red individuellt.

Även denna tävlingsdag blev lyckad och vi alla presterade bra.

Sandra gjorde sin lokala tävlingsdebut och red på 52,96 och 55,55% Sandra och Ice fick många fina kommentarer från domaren och var jättenöjd med dagen.

Elin tävlade för första gången Kahlua och red på 58,14 och 62,22%. Elin hamnade med sina 62,22% precis utanför placering. Elin var supernöjd.

Frida och Patron gjorde en supertävling. Han såg verkligen jättefin ut och de vann ena klassen på 72,22% och kom 3:a i andra klassen på 70,00%

Fanny och Fellini presterade två bra resultat och kom 2:a i båda klasserna. Ena gången kom de efter Frida och Patron på 70.74% och andra gången kom de före Frida och Patron med 71.48%.

Åsa och All Cash tävlade en klass och gjorde en stadig fin ritt. Man för inte glömma att hennes häst bara är 4 år. Hon red på 66,78 och kom 4:a. Kul och grattis till deras första placering på lokal nivå.

Paulin och Hazel började inte tävlingsdagen så bra. Paulin åkte av då Hazel blev rädd för någonting på framridningen. Trots det så lyckades Paulin samla ihop sig och rida sin ritt. Hon fick 65,71% och kom 6:a. Bra gjort!

Laget gjorde en supertävling den här omgången också och slutade 1:a igen. Kul! Nu ska vi ladda om så vi lyckas hålla i det här till tredje och sista omgången som är det 16/10 i Gäsene.

Tack till mina och Fridas superduktiga hästskötare. Moa, Julia och Petra, ni är grymma! Hoppas ni följer med sista omgången också.

Här ser ni lite bilder från dagen: