Vi hade ju en tävling här på bloggen där du kunde vinna biljetter till Hästmässan i Borås. Man skulle berätta om en rolig händelse, ett bästa minne eller något annat kul som hänt på Jutagården. Tävlingen är nu avslutad och vi tackar för alla bidrag vi fått in. Vinnare i tävlingen blev Lovisa Melin.

Grattis Lovisa, Du får 2 biljetter till Hästmässan 7-9 oktober.

________________________________________________________________________

Här kan ni läsa om Lovisas härliga berättelse:

Det är inte alltid lätt att vara “hästtjej” eller “hästkille” i skolan, man får höra kommentarer varje dag om det.

En dag blev jag och Adam så trötta på att alla som tjatade om att det var töntigt med hästar och på alla idrottsdagar och allt annat som bara handlande om fotboll, friidrott, skridskor och en massa annat meningslöst skit så att vi med hjälp av våra föräldrar och Frida fick igenom att vi skulle ha en dag på Jutagården! Jag, Adam och Frida red och visade upp lite olika saker som hoppning, skänkelvikning och sånt och Frida förklarade samtidigt vad det var vi gjorde. Sedan var det dags för resten av klassen att få prova på att rida och gissa vad? Alla provade förutom de 2 killarna som retades mest, de satt och gungade i lekparken.

Vi fick till och med upp läraren på Dalle och det gick bra, haha! Efteråt så fikade vi och hade lite teori och den höll jag och Adam i själva och Frida pratade om ridning för i tiden, som att soladerna hade hästar och sånt.

En riktigt, riktigt rolig dag som blev så lyckad tack vare Frida <3

Nu några år senare så har vi ju börjat på högstadiet och där är det absolut ingen dans på rosar att rida, då är det inte bara syrliga kommentarer utan ren mobbning och jag tycker att det är så fruktansvärt för jag vet ju att om vi skulle sätta upp dem så på en häst så skulle de nog inte vara lika kaxiga Så just nu håller jag på att tjata på mina lärare att vi ska få åka till juta och prova på ridning nån gång!

Detta är nog ett av de roligaste jag har varit med om på jutagården, men det finns ju hur många roliga och bra minnen/ stunder men detta är en av de bäst!

Kram!

Lovisa Melin