Jag har ju fått ett önskemål om att jag skulle skriva om alla hästar som gått på ridskolan under våra fem år som vi varit här på Jutagården.

Det har ju blivit en hel del hästar och jag tänkte dela upp detta i 3 delar.

Del 1 som jag ska börja med i detta inlägget ska handla om de hästar vi hade när vi startade upp ridskolan hösten 2006.

Magita

Fridas före detta tävlingshäst som hon tävlat med i dressyr, hopp och fälttävlan. Magita har varit i Fridas ägo sedan hon var 6 år. Magita har gått på ridskolan sedan 2006 med ett uppehåll då hon var dräktig och fick fölet Magic Hope efter hingsten Hip Hop. (Skriver mer om detta föl i ett senare inlägg) Magta är fortfarande kvar hos oss.

Kahlua

2006 såg vi Kahlua ute på annons. Vi tvekade aldrig att åka och kolla på honom. Han är nämligen uppfödd av samma person som vi köpte Magita av. De är halvsyskon och har samma mamma. Vi var egentligen på jakt efter stora hästar till ridskolan. Men någonting hände. Jag, Fanny blev så förtjust i honom att jag köpte honom istället. Jag ville ha honom som min tävlingshäst i dressyr. Jag hade honom i 3 år under min ridinstruktörsutbildning. Därefter sålde jag honom till ridskolan. Kahlua är fortfarande kvar hos oss.

Mona-Lisa

Hon var den första ponnyn vi köpte när det stod klart att Frida skulle köpa Jutagården. Vi köpte Mona-Lisa tillsammans med 2 andra ponnyer från en person i Jönköping. Vi förstod ganska snabbt att Mona-Lisa skulle bli den perfekta lektionsponnyn och än idag känner vi likadant. De andra 2 ponnyerna som vi köpte hette Noblesse och Creme Caramell.

De var så söta ihop:

Noblesse

Hon var en D-ponny som vi köpte från samma ägare som Mona-Lisa och Caramelle år 2006. Vi förstod ganska snabbt att Noblesse var lite för svår och inte skulle passa på ridskolan. Därför valde vi att sälja henne till en familj i Norge.

Creme Caramel

Caramel köptes samtidigt som Mona-Lisa och Noblesse år 2006 men efter ca ett år så sålde vi henne till en elev på ridskolan. Hon i sin tur sålde henne vidare till en annan elev där hon nu bor kvar sen flera år tillbaka. De är supernöjda med henne och hon rids nu av båda systrarna i familjen.

Orinoco flow

Frida och Johan ägde Orinoco väldigt länge. Hon flyttade med till Jutagården och var Johans travhäst som han tog ett föl på år 2008 i förhoppning om att få en bra travhäst. Orinocco fick sluta sina dagar 2009.

Tyra

Hon är den söta lilla B-ponnyn som köptes 2006 vid uppstarten och är fortfarande kvar hos oss.

Mode

Han är den goa fjordhästen som vi köpte 2006 vid uppstarten och han är fortfarande kvar hos oss.

Tuffe-Viktor

Han är en C-ponny som köptes 2006 vid ridskolestarten. Han såldes efter ett par år då det visade sig att han inte trivdes på ridskola med så mycket människor runt omkring. Nu bor han hos en familj där han har det jättebra.

Zorlando

Han var en stor häst som köptes in vid ridskolestarten 2006. Han fick tyvärr avlivas efter ett tag då det visade sig att han hade sjukdomen epilepsi.

Tweed

Han köptes 2006 till ridskolan men såldes efter en tid till vår mamma Inger. Under vissa perioder går Tweed med på ridskolan. Han är fortfarande kvar hos oss.

Ronday

Hon blev ridskolehäst 2006 men dessförinnan hade hon varit Fridas tävlingshäst. Ronday lever tyvärr inte längre utan togs bort 2010.

Gun´s Hap Hazard

Hon köptes av Ylva Lovén Swärd 2006 och Hazard är fortfarande kvar hos oss.

Surprise

Hon köptes av Ylva Lovén Swärd 2006 men fick tyvärr avlivas samma år då hon troligtvis drabbats av förgiftning.

Lord-River

Han är uppfödd på Jutagården och köptes av Ylva Lovén Swärd år 2006. Han är fortfarande kvar hos oss.

Jazmin

Hon har varit med från början år 2006 men var till en början utlånad till oss. Nu äger vi henne och hon är fortfarande kvar hos oss.

Solero

Hon köptes 2006 vid ridskolestarten och är fortfarande kvar hos oss. (Lite vitare man men annars är hon sig lik)

Grace Hon var en stor häst som vi fodervärdar åt under 2006.

Puff

Han köptes in 2006 under ridskolestarten och är fortfarande kvar hos oss.

.

FORTSÄTTNING FÖLJER…