Under lovet så passade våra fantastiska SA på att spendera mycket tid i stallet. Måndag-fredag var det flera stallassistenter varje dag som ville hjälpa till med det dagliga arbetet. Vi avslutade varje dag med en uteritt i skogen och lite av en final på dessa dagar blev i fredags. Då blev det uteritt med korvgrillning i skogen. Något som kändes overkligt med tanke på att det är november och att det förra året var svinkallt vid det här laget.

I torsdags hade vi en utbildningsdag för SA. Vi tränade på dressyr och programridning. Det är ju många som ska vara med på KM och då passade det bra att träna lite extra. Efter lunch hade vi som vanligt ett SA-möte där vi diskuterade SA-arbetet och dess uppgifter. Vi pratade om vad som förväntas av dem och de fick själva berätta hur de upplever sin SA-dag. Positivt och negativt.

Jag pratade med flera efteråt som tyckte att just SA-dagen var den bästa dagen på hela veckan. Några andra kommentarer som kom upp var: Det är så trevlig stämning, man känner sig viktig och man får umgås med massa kompisar och inte minst hästar. Man tränar på att samarbeta ihop med de andra SA. Det är skoj att ha teorilektioner för nybörjarna. Det är roligt att hjälpa de yngre eleverna och det känns viktigt att få lära sig skötseln av hästen. Jag har blivit mycket säkrare i allt arbete runt hästen efter det att jag blev SA. Jag har blivit modigare och vågar prata inför andra i grupp tack vara att jag varit i stallet och tränat på det. Jag har fått dubbelt så många kompisar tack vare stallet och Juta får mig verkligen att må bra. Att få höra sånt är ju självklart superroligt och vi är så glada över att vi har världens bästa stallassistenter. Ni är så duktiga!