Nu är ridsportens svenske superstjärna, Rolf-Göran Bengtsson, nominerad till Radiosportens Jerringpris 2011.

”Roffe” tog OS-silver i Peking 2008 och EM-guld i Madrid i år. Han är nominerad för andra gången och han är en av elva kandidater till priset. (Förra gången kom han 5:a)

______________________________________________________________

.

Så här skriver Aftonbladet på sin sida www.aftonbladet.se

”Sticker ut lite extra”

– Bengtssons insats med EM-guldet sticker ut lite extra i den här konkurrensen. Han visade kyla och var mycket taktisk när han red hem guldet på Ninja la Silla. Ridsporten är populär i Sverige, men det är inte varje år sporten bjuder på en kandidat som sticker ut på det sätt Bengtssons insats gör i år, säger Patrick Kipler, informatör på spelbolaget Nordicbet. Han tillägger:

– Efter OS-silvret 2008 var Rolf-Göran också nominerad, då slutade han femma. Vi tror att svenska folket är på hugget i år och vill uppmärksamma honom, som även är ett av våra stora OS-hopp i London nästa år.

.

___________________________________________________________________________________________

Det är svenska folket som bestämmer vem som får Jerringpriset. Röstningen har börjat och pågår fram till Idrottsgalan. Den 16 december görs en första sammanräkning där de elva nominerade skalas ner till åtta finalister.

Du kan rösta på Rolf-Göran antingen via http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=4802466 eller via telefon på nummer 099-200 02.

.

Kom igen nu alla bloggläsare! Gå in och rösta!!! Det är på tiden att ridsporten för det prestigefyllda priset!