Fredagen bestod av årliga besöket på Globen Horse Show. Det var ridinstruktörernas VIP dag och som vanligt var det en rolig dag som bjöd på mycket. Det var jag, Åsa och Frida som tog tåget 06.20 igår morse. På schemat stod rundvandring backstage inne i globen, kolla stallar, framridning mm. Därefter var det fika och mingel med alla landets ridinstruktörer. Det fanns den senaste informationen från ridskola, tränare, utbildning och handikapp. Efter detta var det dags att ta plats inne i arenan. Nu var det öppen träning med de bästa dressyrryttarna. Man fick se när de tränade inför morgondagens tävling. Olika upplägg, vad de fokuserade på och hur olika en del gick till väga. Sen var det Champion of the winners. Dvs de bästa 5 och 6 åringarna i dressyr skulle göra upp om vem som skulle bli champion of the winners. Sen kom det som kanske alla väntat på. Clinicen med Kyra Kyrklund. Hon var som vanligt väldigt bra. Vi har ju hört henne flera gånger tidigare men hon är ändå alltid lika intressant att lyssna på. Läs mer om hennes clinic här: http://www.hippson.se/blogs/SIHS-kollen/kyra-bjod-pa-show-och-aha.htm

Därefter blev det lite mässa och shopping. Det var väldigt mycket folk, trångt och varmt men shoppingglada som vi är alla tre hindrade det inte oss från att vara inne på mässan i flera timmar.smiley När vi åt lunch satt vi och kollade på Agriahoppet och därefter blev det en vända till på mässan. Vi fick avbryta mässan än en gång för att gå in och kolla på barbackahöjdhoppningen. Förra året hoppade John Hickey och Pontus Westergren 1,84 och fick dela på segern. Denna gången var det inte ett vanligt bomhinder utan en stor lotsasmur med skumgummidelar. Hästarna och ryttarna var helt grymma. Pontus var med även denna gång i slutstriden och klarade 2,02. Men när Robert Whitaker klarade 2,12 fick Pontus känna sig besegrad. Globen var i extas. Det hade nämligen satts ett nytt världsrekord i och med Roberts fina hopp på 2,12 i barbackahöjdhoppning. Helt galet!

http://www.aftonkuriren.se/?p=37572

https://youtube.com/watch?v=nXV_V8Q5MYY%3Fhl%3Dsv%26fs%3D1

Robert Whitakers segerhopp på 2,12 = nytt världsrekordsmiley

.

Tack till Johan, Michaela Sjölin, Frida Lindgren och Elin Andersson som var hemma på Jutagården och skötte allt när vi var borta. Ni är bäst. smileyUnderbart kul att få komma iväg alla tre tillsammans.