Idag var det blåbärshoppning på Jutagården. 55 starter var det totalt under dagen och i stort sett alla var utklädda. En del hade lagt ned massor med tid på sin utklädnad, en del lite mindre och vissa ingen tid alls utan valde att tävla i vanliga tävlingskläder. Hur som så oavsett klädsel red alla ryttare fina rundor, det blev många felfria ekipage och massor med rosetter delades ut. smiley

Trots att det var barmark och egentligen ganska fint väder med uppehåll var det så pass kallt att ridbanan lyckats frysa helt under natten vilket gjorde att vi fick flytta in framridningen. Detta gick hur bra som helst. Tur att vi har stort ridhus.

Här ser ni vår gemensamma bangång där ryttarna får lite extra tips innan tävlingen drar igång.

Det som är lite extra kul med våra blåbärshoppningar är att det är många som tävlar för första gången och det märks på hästarna att de tar lite extra ansvar. Det var även en del äldre, mer rutinerade ryttare med men nu på nya hästar som de vanligtvis inte brukar tävla. De äldre ryttarna fick låta de yngre rida ponnyerna och fick då istället prova att hoppa de stora hästarna. Alla våra underbara ridskoleponnyer och hästar gjorde ett kanonjobb idag och hjälpte ryttarna till fina ritter.

På denna tävling fick man även välja att hoppa barbacka om man ville. Denna utmaning tog Caroline Hoerschelmann-Prytz fasta på och hoppade en 70 cm bana barbacka, dvs utan sadel. Vi kanske ska tillägga att Carro har ganska mycket tävlingserfaranhet och har hoppat många, många banor innan…då med sadel. Så ett gott råd är att man inte börjar att hoppa barbacka förens man känner sig riktigt säker i hoppningen och att man kan rida obehindrat i alla gångarter barbacka. Carro gjorde detta lekande lätt och klarade banan galant och felfritt!smiley

Här ovan ser ni Carro med Julius när de får pris efter avslutad ritt.

.

Priser till bästa utklädnad delades ut i slutet av dagen och det fanns många fina priser att vinna. Priserna var för övrigt sponsrade av Skövde Ridsport. Tack till er för fina hästsaker. Sara Anderssons splitter nya julkalender gick också att vinna i maskeradpris och den glada förstapristagaren, Kajsa Engvall var ganska säker på att det var den hon ville ha.

Övriga som vann maskeradpriser var: Wilma Ottosson, Tilde Emilsson och Tilde Sjöqvist som alla tre red på fina och superstylade Svend. Svend hade nyköpt schabrak, juliga röda benskydd och ett supersnyggt renhorn. Alex Kjernald på Solero, Elicia Vestberg på Patron, Vanna Emilsson på Solero, Nora Dalefalk på Jazmin, Emilia Nilsson på Mode, Nikita Grundström och Vilma Rannikko på Bamse fick också pris för sin utklädnad. Alla som deltagit fick diplom.

Här kommer lite bilder från prisutdelningen:

Tävlingsdagen avslutades som vanligt med ett ärevarv till publikens jubel:Vi i tävlingskommittén tackar för året som gått och tycker att denna tävling blev ett bra och lyckat avslut för den här tävlingsterminen. God Jul önskar vi alla SRS:are och hoppas vi ses igen under nästa års klubbtävlingar.smiley

Till sist låter jag denna glada bild få avsluta dagens inlägg:smiley