I torsdags hade vi en dag för våra fantastiska Stallassistenter. Det var som en avslutning med avtackning för året som gått. Vi är stolta och glada över att ha dessa duktiga tjejer i stallet varje vecka. De gör ett otroligt arbete med att välkomna alla till stallet, hjälpa de som behöver hjälp, svara på frågor, finnas till hands för nybörjarna, gå med som ledare på vissa lektioner och fixa i stallet med hö, vatten och intag. De är kort och gott oumbärliga! Vi tycker så himla mycket om dom och detta var vårt sätt att tacka dom.smiley

Vi började dagen med att avslöja att det skulle vara en hopptävling. De hade inte fått reda på nåt innan även fast de kunde misstänka att det hade nåt med tävling att göra då vi talat om att de skulle ha med sig tävlingskläder. Vi började med att bygga banan och att gå banan. Därefter gjorde de i ordning hästarna för att sen dra igång tävlingen. Stallassistenterna ligger på lite olika nivå i ridningen så de fick rida på olika höjder. Bedömningen var A:0/A:0 vilket innebär att det var grundomgång och omhoppning. Alla verkade lite smått nervösa innan och vi hörde hur de diskuterade taktik i stallet. En del skulle satsa mycket för att få bästa tid medans andra skulle gå på säkerhet och satsa på en felfri runda. Vissa hade aldrig tävlat en klass med omhoppning så för dessa var det lite extra pirrigt. De visste inte om de skulle klara av att komma ihåg en så lång bana.

Väl till start så red alla väldigt bra. Hästarna och ryttarna skötte sig exemplariskt och det blev otroligt många felfria och snabba rundor. De som kom på placering var:

1:a Felicia Henåker – Lord-River

2:a Julia Lind – Diamonds Iceman

3:a Julia Knopp – Diamonds Iceman

4:a Sandra Johansson – Mr X

5:a Josefine Overgaard – Tyra

Men som sagt. Alla var superduktiga och det är roligt att våra SA inte bara är duktiga i stallet som SA utan de är även riktigt duktiga ryttare. Vi är helt övertygade om att det ena ger det andra. Vi har tydligt sätt hur de som är Stallassistenter snabbt växer både i rollen som ryttare och som hästmänniska. De får en bredd i sin utbildning och lär sig massor både av att titta och göra. Timmarna i stallet ger verkligen resultat.

Efter tävlingen var det dags att göra stallet. Det skulle mockas, ströas, höas, fixa vatten och sopas. Allt detta gjorde tjejerna medans vi förberedde nästa aktivitet som var lunch med mat och godisbuffé.

Själva godisbuffén stod alla SA för. De hade fått i uppdrag att ta med sig en godsak var. Och alla dessa godsaker bullade vi upp på en gigantisk ”godisbuffé” Det var massor med smarriga saker så som tex lussekatter, kladdkakor, pepparkakor, chips, skumtomtar, klubbor, tårtor och julgodis i alla möjliga sorter och utseenden.

Efter maten var det dags att tala om vem som blev framröstad till årets Stallassistent. Under den senaste veckan har man kunnat rösta i stallet på sin ”favorit-SA” . Och jag kan meddela att många har röstat. Lådan var nästan helt full när rösterna skulle räknas. Kul att så många vart med och fått sin röst hörd. Alla Stallassistenter fick väldigt många röster men det var en som stack ut lite extra och fick snäppet mer röster. Det var vår gulliga, charmiga, snälla, glada och duktiga MOA LARSSON. Hon fick ett pris för detta och givetvis en välförtjänt applåd.

Tillslut var det dags för sista aktiviteten. Det som många väntat på. Nämligen den årliga julklappsutdelningen. Vi brukar alltid tacka alla SA för året som gått med en julklapp. Denna gång var det ett supersnyggt rödsvart schabrak i SRS:s färger som de kan ha antingen på ridningen eller när de tävlar. En uppskattad present som vi hoppas att de får glädje av framöver. smiley

Kram till alla SA och tack för en underbart rolig dag. Ni är bäst!!! Vi är glada över att alla kommer fortsätta som till våren och vi längtar redan tills det drar igång igen. Men innan det vill vi önska alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År. Vi ses!smiley