Idag var vi iväg till Björketorp och Stuteri KL igen. Denna gången var transporterna med och det var dags att hämta hem våra nyinköpta ponnyer. Familjen Jonsson/Persson (Magnus, Theresia och Tilde) hjälpte till och körde en av transporterna.

Newton KL:

New forest

Valack

Född 2008

Svettfux

C-ponny

e: Gullabo Camus RNF 163 u: Flinga RNF2365

.

Nicosia KL:

New Forest

Sto

Född 2008

Fux

D-ponny

e:Jazz KL RNF184 u: Ashley Linda RNF 1714

.

Obell KL

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Brun

B-ponny

e:Hadar 539 u: Fonda 4295

.

Obelix KL:

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Brun med bläs

B-ponny

e:Hadar 539 u: Doja 3976

.

Oliv:

Gotlandsruss

Hingst

Född 2009

Fux

B-Ponny

e.Primat G , u.Irina

.

Tanken med dessa hästar är att de ska utbildas och så småningom gå med på ridskolan. Newton och Nicosia är inridna men vi kommer vidareutbilda dom samtidigt som de inom kort kommer få prova på att gå med på någon enstaka lektion.

Russen kommer att vara ett projekt för stallassistenterna. De kommer få ha hand om dem, sköta, hantera, jobba med, rida in och senare även utbilda. Vi kommer givetvis hjälpa tjejerna med detta då det är något helt nytt för dem. Detta kommer bli en lärorik tid för våra SA när de får vara med i processen att rida in och köra in ponnyerna. Det dröjer alltså innan russen kommer gå med på ridskolan.

.

Här kommer lite bilder från dagen:

Stuteri KL:

Tilde med Nicosia och Newton:

Nicosia & Newton:Newton:

Hemma på Jutagården (Åsa och Oliv):

Newton och Tilde:Obelix hälsar på Kahlua i boxen bredvid:

Obell, Obelix och Oliv: