Den 3-5 januari var det Julridläger på Jutagården. Som vanligt var det en blandning av ryttare med och utan egen häst, unga och gamla, härifrån och utifrån, rutinerade och mindre rutinerade ryttare. Vi hade Totalt 22 deltagare och de kom från bland annat Lidköping, Norrtälje, Skövde och Skultorp.

Här ser ni Stella och Catch Me från Lidköping:

Wilma från Skultorp och Svend:

Louise från Norrtälje och Kahlua:

Ella från Skövde och Iceman:

.

De hade två ridpass per dag och vi hann med dressyr, markarbete, hoppning, barbacka och uteritt.

Här ser ni Ella Lindegårdh som rider barbacka på Hazard:

.

Lägerpersonalen var sig lik från sommarlägren. Det var Jag, Frida, Åsa, Angelica, Elin, Inger och Johan som såg till att allt flöt på med ridning, stallarbete, teori, mat, fika och kvällsaktiviteter.

Här nedan ser ni Åsas och Elins ena kvällsaktivitet:

.

Något som inte var sig likt var vädret. De senaste åren har det varit riktigt kallt och mängder med snö. I år var det plusgrader och barmark. Inget som påverkade lägret det minsta utan många tyckte att det var ganska skönt och slippa kylan. Det är lättare att rida när man slipper ha tonvis med kläder på sig kommenterade en av lägerdeltagarna som var nöjd med att kunna ta av sig jackan när ridpasset startade.

Här ser ni Ellinor och Fellini utomhus i bara tröja:

.

En tradition på Julridlägret är att byta julklappar. Alla deltagare har fått i uppgift att ta med sig en julklapp värd 50 kr som vi byter med varandra sista kvällen.

.

Vid avslutningen på lägret får alla lägerdeltagare alltid en tavla och en lägerrosett. Den här gången fick lägerdeltagarna välja färg. Många har varit på flera av våra läger och varje sommar har vi en ny färg. Deltagarna kunde nu välja den färg som de inte hade sen tidigare. (Sommarens vit/guldiga rosett är inte med)

Det var bara ridlägerveteranen Jane Svensson som hade alla färger och vissa färger hade hon till och med flera av.

Jane och Viper:

.

Vill du titta på lite bilder från lägret kan du gå in på Jutagårdens bildsida http://bilder2011.jutagardensstuteri.se

Alla vi på Jutagården tackar ridlägerdeltagarna för ett roligt läger. Hoppas vi syns igen på sommarridlägren. smiley