I fredags var Jag, Frida och Åsa iväg på en utflykt till Stuteri KL som ligger i Björketorp mellan Borås och Varberg. Stuteri KL håller på med New Forest och Russ avel.

De har en godkänd New Forest hingst och 10 godkända russhingstar. På gården har de närmare 100 hästar och varje år får de ca 25 föl. Stuteri KL har sysslat med avel i över 50 år.

Kurt & Lisbeth som driver Stuteri KL är otroligt engagerade och intresserade för allt som har med avel att göra och det märks att det ligger många timmar bakom deras avelsarbete. Det kryllar av fina ponnyer på hans gård och Kurt visade stolt runt oss på deras gård.

Hingsten Jazz (Nicosias pappa)Hingsten Hadar (Obelix och Obells pappa):

Vi gick runt till olika stallar, och lösdrifter. Det var ston, valacker och hingstar för sig. Alla hästar gick på lösdrift och de var även uppdelade i ålderskategorier. Vi alla tre var rörande överens om att detta var ett mycket spännande besök, en upplevelse. Tänk att få välja och vraka bland alla dessa hästar. Det var som att gå i en godisaffär där man fick välja själv vilka sorter man skulle provsmaka på.

Efter vårt besök och att vi provridit och tittat på massor med hästar i flera timmar beslöt vi oss för att köpa 2 stycken inridna new forestar (en C och en D ponny, båda födda 2008) och 3 stycken oinridna gotlandsruss (B-ponnyer, födda 2009)

De heter Newton, Nicosia, Obell, Obelix och Oliv.

Gå gärna in på deras hemsida och läs mer: http://medlem.spray.se/stuterikl/