Under veckan som gått har det varit sportlov vilket har märkts i mångt och mycket. Det har minst sagt varit fullt ös medvetslös med tidiga mornar och sena kvällar. Dagarna har varit fyllda till bredden med många roliga aktiviteter och händelser. Här nedan berättar jag om några saker vi haft för oss.

.

Privatlektioner

Vi har haft väldigt många privatlektioner inplanerade i både hoppning och dressyr. Det har totalt vart 16 stycken här som tagit extra lektioner. Roligt att så många passar på att rida extra när det är sportlov.

.

Stallassistenterna

Våra SA har varit här under hela lovet, en del från 8-8 som ni kanske sett på skaraborgstv:n smiley. Anledningen till detta har bland annat varit för att arbeta med våra ungponnyer Obell, Oliv, Obelix och Joker. De har borstat, ledtränat, longerat, vant dem vid gjord och annan utrustning så som bland annat sadel.

Kl 10.00 varje dag har vi haft samling med genomgång där vi har kunnat handleda, visa vad vi tycker de ska tänka på och hur de ska jobba med hästarna. De har fått lite olika uppgifter så de vet vad de ska träna på.

(Första dagen och ledträning)(Tjejerna lyssnar på genomgången)(Johanna ledtränar Obelix)(Moa & Obell) (Tilde & Obelix)(Louise & Joker)

(Louise, Julia och Oliv träna på att ha utrustning så somm träns, gjord och schabrak)(Petra och Obelix vänjer sig vid ny utrustning)(Obelix är snyggingen själv som gör sig bra på bild)(Ella, Oliv och Sandra tränar på att hänga)

Veckan gick super och Stallassistenterna har gjort ett otroligt bra jobb. Det har hänt massor och de två sista dagarna fick hästarna ha ryttare på sig för första gången i sina liv. Uppsittningen gick lysande och alla, inte minst hästarna, kände sig väldigt nöjda med veckan som gått.(Obelix tar några små första försiktiga steg. På ryggen sitter Petra och Johan håller i)(Elsa, Ella, Sally och Julia tittar intresserat på)

(Tilde ser nöjd ut uppe på Obell)(En glad Ella är först upp på Olivs rygg)

(Sandra, Petra, Elsa, Obell, Tilde och Åsa är alla nöjda med dagen)

Stallassistenterna säger själva att det varit spännande och lärorikt att få vara med och jobba praktiskt med unghästarna. För Stallassistenterna är detta något helt nytt och de tycker att det varit väldigt intressant att få vara med från början. De ser fram emot fortsättningen och de är sugna på att fortsätta med ponnyernas utbildning.

(Frida, Obell, Petra, Obelix, Elsa, Oliv och Sofie efter avslutad ridning sista dagen)

.

Radio p4

När Åsa och några tjejer stod och mockade i stallet i onsdags morse så hörde de på radion (p4) att någon tipsat om att Frida Hansson på Jutagården är en fantastiskt bra ungdomstränare. Tyvärr hann de ej uppfatta vem det var som tipsat om detta men när de berättade för Frida så sken hon upp som en sol. Kul sa Frida, vilken fantastiskt bra start på den här dagen. Undrar vad det är för en snäll person som gjort detta för mig. Åhh så roligt!smiley

Nu har jag kollat upp detta och lyssnat på radioinslaget på nätet och då var det Anna Andrén som tipsat om detta! Frida hälsar och tackar!smiley

.

Tv Skaraborg

Tv 4 var här och filmade i onsdags och gjorde ett tv-inslag där våra Stallassistenter Tilde Persson, Petra Dahl, Ella Larsson och Moa Larsson fick vara med och pryda tv-rutan. Även våra ponnyer Rose och Mode samt inackorderingsponnyn Caramelle gjorde tv-karriär då de fick vara med på en liten kort sekvens när de blev ridna ute i snön.

(Filmning på utebanan)

.

Prova på ridning

Vi fanns med i Skövdes Sportlovsprogram där vi erbjöd prova på ridning för de som ville testa på ridning under lovet. Det visade sig att det var en aktivitet som föll många i smaken, både tjejer och killar.

Våra SA fanns givetvis på plats och tog hand om var sin elev och hjälpte dem tillrätta i stallet och vid ridningen.

Alla elever såg glada ut och vem skulle inte vara nöjd med det förstklassiga mottagande det blir när man får en trevlig, superglad SA som tar hand om en. Vi har verkligen världens bästa Stallassistenter! smiley

.

HLR-kurs

I torsdags hade SA-Johanna Bergman en HLR kurs för alla Stallassistenter. De fick bland annat öva praktiskt på speciella mini-ann dockor, de testade att göra en medvetenhet och andningskontroll på varandra och de la varandra i stabilt sidoläge.

Johanna gjorde detta som ett projektarbete i skolan. Hon går 3:e året på omvårdnadsprogramet.

Stallassistenterna var väldigt nöjda efteråt och de var rörande överens om att de lärt sig massor.

Tyvärr kunde jag inte vara med på denna kurs även fast jag gärna hade velat.smiley Man kan aldrig få för mycket träning i detta. Hoppas Johanna genomför denna kurs fler gånger och att vi då kan bjuda in alla klubbens medlemmar.

.

.

”Fiskspa”

Ni kanske undrar varför jag inte kunde vara med på HLR kursen… Det var nämligen så att jag hade bokat in att gå på Spa just då. smiley Jag fick ett presentkort på ”fiskspa” i sommarpresent av två ridgrupper.

Jag ska ärligt erkänna att det var med viss tveksamhet som jag gjorde detta. Har en liten fobi för småkryp och fiskar och framförallt när det kryllar av dem. Det skulle givetvis bli spännade men jag har haft lite svårt att vänja mig vid tanken att frivilligt stoppa ned fötterna i ett akvarie fullt med ”hungriga” fiskar. Det är väl därför som det tagit lite tid att samla mod. (ha ha) Nu kände jag mig hur som helst redo och jag såg fram emot upplevelsen. Och det var inte så farligt… faktiskt inte alls. Det var bara himla kul. Det pirrade till lite i början när man stoppade ned en lite del av foten och det direkt kom framsimmande ett 50-tal fiskar och började suga på fötterna. Då ska jag väl erkänna att jag tog upp foten igen och funderade en stund på vad jag gett mig in på. Men sen… tog jag mitt förnuft till fånga och efter ett par minuter var det en riktig härlig känsla. Efteråt väntade en lång skön fotmassage och sen dess har jag haft två underbart mjuka och sköna fötter. Tusen tack till goa elever som gett mig en riktigt höjdarpresent. Vilken rolig upplevelse. Tack till: Sandra, Felicia, Michaela, Benita, Carro, Emma, Fanny, Adam, Emil och Madde. Detta kommer jag komma ihåg länge!smileysmileysmileysmiley

.

Uteritter

Vi, tillsammans med Stallassistenterna har ridit ut så gott som varje dag. De hästar som gått ut i skogen flest gånger har varit Lakris, Viper, Nicosia, Newton, Tweed, Sunny mm. Dessa relativt nya och många väldigt unga och orutinerade har gillat uteritterna. Tjejerna har kommit tillbaka sprudlande glada och kvittrat om vad som hänt under ritten. Vi kunde konstatera att vädret har gett perfekta förhållanden för utomhusridning. Inte för kallt, inte för halt, inte för blåsigt, inte för mörkt och inte för mkt nederbörd. Det har bara varit helt perfekt.smiley

(Nicosia & Elsa, Sofie & Newton och Sandra & Viper tillbaka efter en solig och skön tur)

(Fotograf i detta inlägg är förrutom Jag själv även Johanna Bergman)