I torsdags hade ridskolan ytterligare en tamadag. Dekorativ Hästvård och Fälttävlansteori stod på agendan.

Det var ca 15 barn som kom till stallet för att pyssla, borsta och fläta en ridskolehäst. De fick själva välja vilken häst det ville göra iordning och därefter fick de ca 1 timma på sig att greja. När de var klara så gick jag och Frida runt till alla och skrev ett borstdiplom med omdöme och poäng.

Här kommer lite kort från dagen.

Kl 18:00 var det dags för Fälttävlansteori med Björn Kastenman. Det var 18 st som hade anmält sig men det var nog det dubbla som kom. Det blev lite trångt inne i teorirummet men vi trängde glatt ihop oss. Roligt att det lockade så många.

Björn höll en mycket lärorik teoristund och stämningen bland deltagarna var på topp. Frågorna haglade och det märktes att det var en intresserad publik som kommit för att ta del av Björns enorma kunskap.

Efteråt ville deltagarna ha en fortsättning. Ämnet var ju i stort sett bara påbörjat… och det märktes att Björn hade mycket kvar att berätta. Vi får försöka planera in ett nytt datum med Björn där han får fortsätta att dela med sig om ämnet fälttävlan och träning.

Det bestämdes ett träningsdatum redan söndagen därpå där våra ryttare med egna hästar/ponnyer skulle komma till Björn på en terrängträning.smiley