Det här med att leta häst är inte helt enkelt och väldigt tidskrävande. Det finns otroligt mycket hästar ute till salu just nu och uttrycket hästdjungel är verkligen på sin plats. Det är svårt att hitta det man letar efter och bara för att man har fler att välja på är det inte säkert att det blir lättare. Snarare tvärt om känns det som.

Vi letar egentligen efter två hästar, en hopphäst till Frida och en lektionshäst. Alternativ en häst som passar till båda delar.

Våra önskemål är att den skall vara svenskfödd och att man vet stam och historia, ca 5-10 år gammal, ca 155-170 cm hög, hållbar exteriör, gärna valack, okomplicerad och snäll, gilla att bli hanterad och omskött, lättriden i både dressyr och hoppning, gärna tävlad i hoppning eller fälttävlan, frisk och välmående.

I veckan har vi varit och tittat på flera hästar. I måndags så var vi i södra Sverige och gjorde stopp i Varberg, Laholm, Båstad och Ullared. Vi hittade tyvärr ingen som vi tyckte passade oss utan får fortsätta jakten efter vår nya häst.

Vet du någon som kan passa oss får du gärna höra av dig till oss.