Idag, söndag var det tredje och sista omgången av
dressyrallsvenskan för stor häst. Idag red Elin Andersson på Chapman Winner,
Moa Larsson på ridskolehästen Dalle, Frida Hansson på Lakris och Åsa Alsterlund
på All Cash.

Åsa presterade som vanligt på topp. Imponerande att se hur jämnt hon lyckas rida. Hon levererar på varje tävling och sin fina femåriga “Slanten” passar otroligt bra på dressyrbanan. De vann båda klasserna på imponerande 75 och 71 %.

För de övriga i laget ville det sig inte riktigt lika bra. Men även fast resultatet inte blev det bästa så var ryttarna ändå väldigt nöjda med sina ritter. Moa och Dalle gjorde en fin förklass på över 61% och därefter en debut på ett nytt, svårare program, LB:0. Hon gjorde en superfin ritt och alla tyckte det såg jämt och bra ut utan några missar. Frida och Lakris red också bra. Det var nog Lakris bästa dressyrprogram hittills. De har ju förvisso bara startat en gång tidigaresmiley men han såg mycket starkare och jämnare ut. Galoppdelen är svår så där blev det några missar. Han är ju bara 4 år så det är en svår uppgift. Elin rider också en 4 åring. Hon och Chappis gjorde en bra debut i deras första LB-program. Det började lite spänt men extra roligt var att de fick till en bra galoppdel. Något som de har haft väldigt svårt för tidigare. Det blev en 8:e plats för laget den här omgången.

Eftersom detta var sista omgången i den här serien så var det även prisutdelning för totalen. SRS kom glädjande nog på placering, vi hamnade på en 3:e plats.

(Fotograf Veronica Larsson)

De andra två omgångarna har även Jag på Tweed och Sara Andersson på Iceman ingått i laget.

Under dagen var det många som kom och supportade laget. Roligt att flera SRS:are gjorde oss sällskap och ville umgås och titta hur det gick för laget. Tack för riktigt trevligt sällskap!smiley

.

Med detta avslutar vi höstens alla serier och sammanfattar det så här:

Ponnyryttarna knep tre stycken 3:e platser i div III dressyr.

Hästryttarna knep en vinst, en 2:a plats och en 3:e plats i div III dressyr.

Ponnyryttarna knep en 4:e plats i div II hoppning.

Roligt att det går så bra för Skultorps Ryttarsällskap ute på tävlingsbanorna i både hoppning och dressyr på både ponny och häst.smiley

Det bästa av allt är att vi har så kul tillsammans. Alla stöttar alla i både motgångar och medgångar.