Nu är höstlovet i full gång och det är ett fullspäckat schema ute på Jutagården.

Vi har privatlektioner, temadagar, körkurs och SA-aktiviteter. Utöver detta så är det lektioner kvällstid precis som vanligt.smiley

.

Temadag 1

I tisdags startade vi upp terminens temadagar. Det var Klickertränaren Mårten som kom till Juta för att prata om hur just klickerträning går till. Vanligast är ju att man använder metoden på hundar men Mårten har även testat detta på hästar. Det är ett slags belöningssystem där man får djuret att förknippa klickljudet med beröm, något possitivt samt att den har gjort rätt. Felicia och Lord-River har tränat för honom under hösten. De fick visa hur de har gått till väga för att träna honom och mycket riktigt, han svarade bra på träningen.

På fredag kan man komma och träna för Mårten och flera som satt på läktaren blev inspirerade och bokade in sig för en lektion.smiley

.

Körkurs

Idag onsdag kommer Ulrika Wass till Jutagården och har körkurs. Målsättningen med den här utbildningen är att köra in våra Russ. Deltagarna får vara delaktiga i arbetet och lära sig mer om hur det går till när man kör in en häst, hur man ska göra och vad som viktigt att tänka på så inget går fel. Närmare 20 stycken har anmält sig till kursen, mestadels är det våra Stallassistenter men även några andra. Kul att intresset varit så stort. Kursen kommer att vara på söndagar framöver.

.

SA-aktiviteter

Som vanligt när det är lov så brukar vi försöka göra något extra för våra underbara Stallassistenter. Under lovet får de vara här hur mycket de vill. De får även sova över på Jutagården och hittills har redan flera tillbringat mycket tid i stallet. Körkursen är en aktivitet som vi anordnar för våra SA och i morgon kommer vi ha en SA-dag. På våra SA-dagar brukar vi ha någon form av ridning/utbildning, vi står för mat och fika under dagen samt att vi alltid har ett SA-möte med diskussioner om hur det är att vara Stallassistent. På dessa möten brukar det komma upp mycket bra saker. Ridningen den här dagen består av en SA-tävling i hoppning. Alla Stallassistenter har fått önska häst jag vet att det är många som ser fram emot morgondagen väldigt mycket.

.

Temadag 2

På lördag är det dags för nästa temadag. Då är det Skövde Ridsport som anordnar två Sadelmakardagar ute på Jutagården. Niklas Larsson från Svenljunga Sadelmakeri kommer och pratar om sadlar, tillpassning, omstoppning, sadelvård mm. Välkommen!