Fredag och Klickerträning

I Fredags kom Mårten tillbaka för att ha klickerträning. Både ridskolehästar och egna hästar var med på träningen. Läktaren var ganska fullsatt när Svend och Julia Wigholm hade träning. Ingen tvekan om att Svend fattade läget ganska snabbt och gjorde framsteg. Han såg verkligen ut att uppskatta träningen… speciellt med tanke på allt godis han fick sätta i sig.smiley

.

Lördag-Söndag = Sadeldagar

Skövde Ridsport och Sadelmakaren Niklas intog ridhuset under lördag förmiddag. Det var många sadlar i omlopp, provningar hit och provningar dit. Vi passade som så många andra också på att stoppa om några av ridskolans sadlar. Niklas gick igenom våra sadlar och valde själv ut de som behövde en omstoppning. Han tyckte att vi hade ett fint sadelutbud och att det var kul att vi hade satsat på många kvalitetssadlar till våra lektionshästar.smiley

.

Söndag och fortsättning på körkursen

Idag kl 10 kom Ulrika tillbaka för att fortsätta med kurkursen. Deltagarna hade fått en läxa att hantera tömarna tills idag och nu var det dags att fortsätta med utbildningen. En del hästar provades att tömköra och andra leddes. De skulle vänjas vid ljud, gå över bommar och andra förberedande moment. Ulrika går verkligen in för sin uppgift och gör ett lysande jobb. Hon kan verkligen sin sak och gör allt i uttänkta steg för att förbereda hästarna och deltagarna på bästa sätt.