Under torsdagen på höstlovet hade vi en speciell dag bara för våra Stallassistenter. Vi hade planerat in en hopptävling där de på förhand hade önskat vilken häst de ville ha. Vi började med att bygga banan. Därefter var det dags för att göra iordning hästarna så de blev lite tävlingsfina med lite knoppar och annat.

Kl 10.00 var första start. Totalt var det 19 stycken Stallassistenter med på tävlingen.

Det var flera som sa innan tävlingen att de var lite nervösa och att det kändes precis som en “vanlig” tävling. Och mycket riktigt… vår tanke med tävlingen var ju att ge ryttarna ett bra tillfälle att få träna på tävlingsmomentet.

Tävlingen var bedömning A:0/A:0 vilket innebar att de som var felfria i fas 1 fick rida omhoppning. Alla ryttare var väldigt duktiga och visade upp fina rundor. Snabbast i omhoppningen och därmed placerade blev dessa ekipage:

1:a Felicia Henåker – Lord-River

2:a Ella Larsson – Sunny

3:a Tilde Persson – Svend

4:a Elsa Zabel – Mr X

5:a Lina Sjöqvist – Rose

6:a Julia Knopp – Mr X

.

Här ser ni hela vårt SA-gäng som deltog i tävlingen:

Efter tävlingen köpte vi Pizza. Lunch och SA-möte stod på schemat. Under SA-mötet gick vi igenom allt ifrån vad en Stallassistents roll är, vilka de dagliga rutinerna är, olika situationer som de kan hamna i, gemenskap och kamratskap bland alla SA och övriga på anläggningen. Vi ska prata med varandra och inte om varandra och alla ska få vara med. Vi ska tillsammans försöka skapa en god trivsel så att man gillar att vara på Juta. Utanförskap och “skitsnack” är inget för en Stallassistent.smiley

Efter mötet var det dags för fotografering.

Gruppbild:

Enskilda bilder kommer i ett senare inlägg.