I helgen arrangerade SRS sin årliga Påskacup. Det var många deltagare med och under helgen hade vi totalt 132 starter. 57 i dressyren och 75 i hoppningen.

Parkeringen var full och under lördagens hopptävling var det nästan så bilarna inte fick plats. Roligt att tävlingen lockade en hel del publik också.

Påskacupen är en kombinationstävling där man tävlar i dressyr och hoppning. Den ryttaren med bäst dressyrprocent och minst fel samt snabbast tid i hoppningen vinner cupen. Alla tävlar mot alla oavsett klass.

Vill man endast vara med en av dagarna så behöver man inte delta i cupen.

Totalt så var 33 stycken med i cupen. 9 stycken på häst och 24 på ponny.

Vädermässigt så hade vi 10 cm snö på utebanan i början på veckan. minusgrader på nätterna men sol och plusgrader på dagarna. Vi fick upp ett hopp. Kanske kunde vi ha framridningen ute i alla fall. Förra året var det betydligt varmare vid den här tiden på året. Vi jobbade flitigt med underlaget på utebanan veckan före tävlingen. Många timmars arbete med att salta, harva mm för att få ridbanan i ridmässigt skick. Snön var borta på större delar av ridbanan och kvällen innan var det riktigt mjukt i marken så vi kunde harva. Tyvärr så vände det…På fredagen var det kallt och minusgrader även på dagen så det var stenhårt ute större delen av tävlingen. I stort sett all ridning fick se inomhus bortsett från lite skritt. Då är man glad att man har ett stort och brett ridhus. smiley

Här ser ni underlaget på fredagens prisutdelning frö Märke II:

.

Eftersom vi för första gången hade anmälan via TDB och använde oss utav equipe på våra klubbtävlingar kunde vi ha equipe oline. Ett program där man kan se startlistor, resultatlisor och följa hela tävlingsdagen online via dator eller telefon.

Roligt för alla tävlanden och publik. Vi testkörde också en tv-skärm på läktaren så att alla kunde följa resultatet via publikplats.

.

En annan sak som var ny var våra fina dressyrbokstäver som SRS har köpt in.

Fina va?

Blommor kommer som vanligt från bästa Gustafssons blommor!

Rosetter och kexchoklad delas ut i clear round klasserna:

Våra sponsorhinder lös ikapp med varandra i ridhusets fina belysning:smiley

Myller av människor under bangång:

SRS har köpt in nya fina siffror i samma stil som dressyrbokstäverna:

Resultatmässigt så gick det bra för våra ryttare i både dressyr och hoppning. Vill du ta del av resultatlistan hittar du den här:

http://online.equipe.com/sv/competitions/6111

I Påskacupen ponny vann Ella Larsson på Orlando KL och på häst vann Åsa Alsterlund på Åsakvarns Joker. Fullständig resultatlista för påskacupen kommer lite senare.

.

Till slut vill jag tacka alla härliga människor som var med under denna tävlingshelg. Tävlanden, funktionärer, publik med flera. Jag hade två kanonbra dagar, hoppas ni hade det också.

.

Ett extra litet tack till underbara mamma som hade påskmaten klar tills vi kom in. Smakar extra gott när man jobbat hårt en hel dag. Hon hade grejat i flera dagar och det märktes att det var mycket tid och kärlek nedlagd.smiley Kram bästa mamma!!!smiley