SRS vann första omgången av Gotacupen!smiley

Igår var det första omgången i Gotacupen för ponny. Mölltorp arrangerade denna trevliga utomhustävling. Vädret bjöd på något extra och det var ett härligt sorl av glada människor överallt. Skultorparna var väl representerade i form av tävlanden, supporters, föräldrar och hästskötare. Det var flera familjer som åkte dit bara för att kolla in hur det gick och för att stötta våra SRS-ekipage.

Tidig morgon, dags att åka 6.45 från Jutagården

Frukost

Här är vi samlade vid solväggen med utsikt över framridningsbanan.

Rose och Kristina skrittar fram

Familjen Persson/Jonsson gör i ordning inför tävlingsstart

Överblick över tävlingsplatsen

Fika och annat mys

Mingelbilder innan defilering

Lina och Kristina laddar om mellan klasserna

Jazmin i transporten

För er som inte vet är Gotacupen en lagtävling bestående av tre omgångar. I varje lag ingår 4 ryttare + 1 reserv. De 3 bästa ryttarna i varje lag räknas samman. minst fel + snabbast tid vinner. Bedömningen går i A1:a vilket innebär en grundomgång och därefter (när alla ridit grundomgång) en omhoppning för de lag med minst 3 felfria ryttare. Alla tävlar även individuellt så man kan gå till omhoppning om man är felfri även fast sitt lag inte gör det. Dessutom så är det så att om man ingår i ett lag som har 3 felfria ryttare så får även den 4:e rida omhoppning även om den hade fel i grunden.

I år är det 14 lag som ska göra upp om vem som blir det segrande laget i Gotacupen 2013. SRS och Mölltorp är dom enda klubbarna som har med två lag. Vi har många ryttare i vår klubb som vill rida. Denna omgång hade vi med 11 ekipage. 3 av dom red på ridskoleponnyerna Jazmin, Rose och Svend. Roligt att vi kan erbjuda elever som inte har egen häst möjligheten att tävla. smiley

Lina och Jazmin

Tilde och Svend

Kristina och Rose

Gotacupen är en verkligen något speciellt. Det är den lägsta divisionen och många ryttare tävlar för första gången. För SRS tävlade Elsa Nord, Louisa Kjernald och Ella Lindegårdh för första gången på lokal nivå. Sara Thorsell, Kristina Granholm, Lina Sjöqvist och Petra Dahl hade aldrig tävlat sina hästar lokalt innan. Det var många tävlingsdebuter och säkerligen extra mycket nerver att hantera. Samtliga gjorde en superprestation och jag vill verkligen berömma alla SRS-ekipage (även Maja Nord, Ella Larsson, Klara Strandell och Tilde Persson) efter dagens tävling. Ni var så duktiga.

.

Jag vill passa på att hylla dagens lagledare Lotta Hedlund och Veronica Jonsson som gjorde ett superjobb med att coacha och sprida go stämning. Vilka lagledare vi har!smiley Ni lägger ned mycket tid på detta och jag vet att det uppskattas mycket bland ryttare och föräldrar.

Lotta tillsammans med SRS lag 1

Veronica tillsammans med SRS lag 2

.

Resultatmässigt visade Skultorp framfötterna. Till placering var följande:

Förklass:

2:a Petra Dahl – Munsboro Supreme

4:a Ella Lindegårdh – Charlie

Lagtävlingen individuellt:

6:a Sara Thorsell – Quse af Tindra

9:a Ella Lindegårdh – Charlie

precis utanför placering i Kat B kom Tilde Persson och Kat C Klara Strandell – Yossan

Och det roligaste av allt… SRS lag 2 gick vidare till omhoppning med 3 felfria ekipage. Det var endast 2 andra lag som också tog sig vidare. Efter omhoppningen slutade Skultorp som segrare!!! Tjohoo!!! Bra gjort. Så himla kul för alla som delade denna dag.

.

Resultatlista för tävlingen hittar du här: http://online.equipe.com/sv/competitions/6341

.

Här ser ni prisutdelning och ärevarv för vårt vinnande lag.

https://www.facebook.com/video/embed?video_id=641205842563449

Stort grattis och bra ridet!

Nästa omgång går i Falköping den 11 maj.

Boka in det redan nu och följ med och heja fram våra ryttare.

(Tack till Katarina Strandell, Teresia Persson, Magnus Jonsson, Petra Ousbäck och Michael Thorsell som bidragit med fina foton och film till detta inlägg.)