Torsdag den 2/5 är det dags för ridskolans nästa temadag. Evelina Bromér från Stall WB kommer till Jutagården för att hålla en temadag i två delar.

Del 1 kl 17.30 = Evelina delar med sig av sina bästa tips och visar hur man förbereder en häst inför tävling.

Del 2 kl 19.00 = Mångas dröm är att få jobba som en hästskötare till en känd ryttare. Evelina berättar hur det är, vad man har för arbetsuppgifter, fördelar, nackdelar och vad som är bra att tänka på. Hon har under många år jobbat som hästskötare till hoppryttaren Svante Johansson. Numera är hon delägare och driver Stall WB tillsammans med Sofia Westborg.

Hästfix i stallet ca kl 19.00 Boka dig på din favorithäst. Nu kan du borsta, fläta och fixa tills den bli riktigt fin. Vi rekommenderar att man är med redan kl 17.30 för att ta del av många bra tips på hur man får sin häst extra fin.

.

_________________________________________________________________________________________________

.

Lördag den 11/5 är det dags för ridskolans sista temadag.

KL 9.00 Stalldag på Jutagården. Du får vara med och göra alla de sysslor som man gör i ett stall. Mocka, sopa, släppa ut hästar och ge dem mat. Allt som krävs för att hästen ska må bra. Medtag egen matsäck då man blir hungrig av att jobba i ett stall.

Undertiden kan man sitta på läktaren och titta på träningar. Polisryttaren Britt-Marie är tillbaka och skall lära ut hur man klarar av att rida hästen i olika svåra situationer.

.

Kl 12.00 avslutas temadagen med att vi får se en clinic med Britt-Marie. Hon berättar hur det var att jobba som polis och hur man tränar polishästarna. Efteråt får vi se en grupp rida. Ryttarna skall rida förbi saker som rör sig, fladdrar och låter. Det blir även en fortsättning på förra årets temadag så en hel del nytt utlovas.

.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

.

Träning för Britt-Marie Vill du vara med och träna för Britt-Marie skall du anmäla dig till Fanny eller Frida via mail. fanny@jutagardensstuteri.se Vill du låna en ridskolehäst går det att lösa. Hyra 100:-.