Göteborg Horse Show, fredagen den 26/4 2013.

I samband med att DUS, distriktsungdomssektionen, delade ut 16 biljetter till ordföranden (i ungdomssektioner) i distriktet fick Sandra Johansson en gratis biljett till Göteborg Horse Show. Därefter, under DUS årsmöte, lottades ytterligare 2 biljetter ut som Sandra vann! Hon bjöd då med Emelie Hamilton Eriksson och Frida Lindgren och i fredags var vi iväg! Super kul!

Först gick vi en sväng på mässan, där vi möttes av mycket prylar, folk och några glada srs:are! Framåt sex-tiden tog vi oss till våra platser inne i arenan och kollade på Rolex FEI world cup 1.50/1.60 final Del II. Efter en mycket spännande omgång hade det gått sisådär för svenskarna, men många fina ritter såg vi! Rolf-Göran Bengtsson gick som enda svensk till omhoppning, men hamnade efter en rivning på 10:e plats.

Efter det var det en tömkörningskadrilj som dansade ihop med hästarna till bland annat gangnam style, vilket var väldigt häftigt att se! Sedan det var det bloggkampen, där Malin Baryard och Peder Fredriksson och två bloggerskor möttes i en liten tävling. Efter det så var det en avtackning till Rolf-Görans fantastiska hopphäst Ninja, som nu blivit 18 år gammal och skulle få gå i pension. Hon kommer få leva resten av sitt liv på gröna ängar i Mexico, ett skönt och stillsamt liv som en sådan stjärna förtjänar!

Efter Ninjas avtackning var det dags för vår back stage tur! Vi tre, tillsammans med ett annat gäng från distriktet, fick följa med Tomas Torgenson, tävlingsledare, ner under tävlingsbanan. Först tog han med oss till framhoppningen, som var en väldigt stor ridbana fullsmockad med hästar som leddes fram till Young rider klassen son snart skulle starta. Ridbanan var i vanliga fall en ishockeyrink, och för att slippa besväret att ta bort isen inför hästtävlingarna, hade banan först täckts av ett tjock lager frigolit och sedan ett ännu tjockare lager spån. Så hästarna red egentligen omkring på en isrink! Väldigt underligt tyckte vi.

Efter det tog Tomas med oss till stallarna, där vi tyvärr inte fick gå in, men kika in i dörröppningen. Väggarna som skilde tävlingsbanan från stallarna var ordentligt isolerade så att hästarna skulle kunna få lugn och ro då dem inte tävlades. Sammanlagt fanns det hela 230 hästar uppstallade på området under helgen. Vakter var placerade vid alla ingångar för att hindra obehöriga från att besöka hästarna. Under en tävlingshelg som den här går det åt hela 1700 balar spån till hästarna!!

Vi gick sedan vidare till hinderboden, som också hade direkt anslutning till själva tävlingsbanan. Det var en häftig känsla att kika ut på läktarhaven utanför. I själva hinderboden fanns det bommar och hinderstöd till hela 40 hinder! Vid varje tävling krävde sponsorerna att sitt hinder skulle användas på banan minst 3 gånger, så det var ett evigt pyssel att få ihop banor med rätt hinder.

Sedan tog han med oss till funktionärernas matsal, där det serverades 1000 måltider om dagen. Tomas beskrev att det är viktigt med mätta funktionärer som orkar hela dagarna för att ett så här stort evenemang ska kunna fungera. Under ett evenemang arbetar ca 370 funktionärer.

Efter det var turen slut och vi tackade så mycket för att han visat oss runt. Vi såg på det som var kvar av den redan påbörjade Young rider klassen, där det bara var svenskar, och begav oss sedan mot stationen och tåget hemåt. Då tävlingen tog slut runt 22.40 hamnade vi på ett tåg som anlände till Skövde vid 2! Riktigt trötta var vi på hemresan, men vi hade en riktigt kul dag i Scandinavium!

Mvh Emelie, Sandra och Frida!

.

Ett stort tack till Emelie, Sandra och Frida. Roligt att ni vill vara med och dela med er till våra bloogläsare. Har du också något roligt som hänt får du gärna maila det till mig fanny@jutagardensstuteri.se Det kan vara allt ifrån en ridlektion, tävling, favorithästen till något annat som har med hästar, SRS eller Jutagården att göra.