Igår, lördag gick andra omgången av gotacupen i hoppning för ponny. Så här var stämningen på stallplanen innan avfärd tiiiiiiiidigt på morgonen.

Avfärd från Juta i sedvanlig lång karavan. smiley

Falbygdens Hästsportförening stod som arrangör för denna omgång och det är alltid lika trevligt att tävla på Falköpings anläggning. Den är både häst och publikvänlig med bra ridbanor/ridhus och bra publikområden som har närhet till allt.

Skultorp hade 14 ekipage med så det fanns mycket att titta på för den som ville se SRS-ryttare.

Ridskoleponnyerna Rose, Svend och Lord-River var med på denna tävling.

SRS laguppställning såg ut så här den här omgången:

Lag 1

Petra Dahl – Munsboro Supreme

Caroline Hoerschelmann – Marengo

Ella Larsson – Tornado

Nicole Staberg – Pulvret

Lag 2

Tilde Persson – Svend

Sara Thorsell – Quse af Tindra

Ella Lindegårdh – Charlie

Klara Strandell – Yossan

Följande ekipage red individuellt:

Lina Sjöqvist – Lowis Silver Rose

Louisa Kjernald – Yaya

Maja Nord – Queen

Alice Johansson- Trix

Åsa Alsterlund – Lord River (Avd B)

Åsa Alsterlund – Åsakvarns Joker ( Avd B)

.

Resultatmässigt så var det väldigt bra. En klar förbättring från Mölltorp om man tittar på det genomsnittliga resultatet. Ryttarna var jämnare över lag och felfritt eller 4:a fel var vanligt förekommande. 4 fel är ett bra resultat så det är absolut med nöjda miner vi lämnade Falköping när tävlingsdagen var slut men… som många sa efteråt… lite surt bara… det var några förargliga rivningar och publiken bjöds på riktig spänning på SRS:läktardel. Felfri till sista hindret… Alla utbrister i ett JAAAAA… som övergår till ett Neeeeeejjjjjj när bommen faller ned. Sista hindret i lagklassens grundomgång blev snackisen. Men hur det än är så kan man inte vara speciellt missnöjd. Lagen hamnade denna omgång på en 5:e och 10:e plats. Det laget som kom 5:a hade slutresultat 8 fel men trots att 3 lag hade totalt 8 fel i grunden kom Skultorps lag först av dessa lag då de hade snabbast tid i grunden. I laget som kom 10:a hände en tråkig sak med en av Skultorps ponnyer. Carros Marengo blev dålig under tävlingsdagen. Misstänkt kolik och veterinär fick tillkallas. Eftersom Carro ingick i lag 1 ville vi såklart sätta in vår reserv Lina Sjöqvist i det laget… Detta nekades av arrangören och överdomaren då klassen hade börjat. Trots att vi kunde uppvisa veterinärintyg. Ett beslut som såklart medförde stor besvikelse i laget då de endast skulle få rida med 3 ryttare och 3 måste räknas. I annat fall får man ju ha 4 ryttare och de 3 bästa får räknas. Med tanke på det så är resultatet väldigt bra. Hade Lina fått räknas hade detta lag kommit på 5:e plats.

Vi hoppas självklart att Marengo har blivit bättre och tillägnar lite extra omtanke till Carro.

Under dagen blev det en hel del fina individuella placeringar.

I förklassen kom Ella Lindegårdh på 7:e plats. Ella Larsson placerade sig på 3:e plats i sin kategori. Alice Johansson tävlingsdebuterade med sin Trix och hamnade precis utanför placering. Åsa Alsterlund placerade sig med Lord-River i Avd B.

I lagklassen kom Sara Thorsell 6:a på sin Tindra och Petra Dahl kom på en 7:e plats bland d-ponnyerna. Även här placerade sin Åsa och Lord-River i Avd B med ytterligare en fin felfri runda.

Resultatlista hittar du här: http://online.equipe.com/sv/competitions/6512

Lagledare under dagen var Lotta, Veronica och Elin. Dessa tre gör en mega-insats för alla Skultorpare. Ni är grymma! smiley Lotta hade köpt glass och godis till alla som helt klart bidrog till stämningen. Hon tänker då på allt!

Här ser ni lite mingelbilder från tävlingsplatsen:

Rolf Lundström var på plats hela dagen för att följa SRS:s ryttare.

På plats under tävlingen fanns också Emma Yrttimaa som fotograferade. Emma är SRS:are och tog flera fina kort på våra ryttaresmiley Andra fotografer som bidragit i detta inlägg är Petra Ousbäck och Jag själv.

_________________________________________________________________________________________________

Inför sista omgången som går på hemmaplan den 2/6 ser poängställningen ut så här:

1:a Falbygden med 36 poäng

2:a Skultorp lag 2 med 35 poäng

3:e Töreboda med 34 poäng

4:e Lidköping med 31 poäng

5:e Götene med 28 poäng

6:e Tidaholm med 25 poäng

6:e Mariestad med 25 poäng

8:e Berg med 24 poäng

9:e Mölltorp lag 1 med 21 poäng

9:e Mölltorp lag 2 med 21 poäng

9:e Tibro med 21 poäng

12:e Skara med 20 poäng

13:e Skultorp lag 1 med 17 poäng

14:e Skövde med 14 poäng