Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Royal cup – Funktionärsschema

Ridskola Posted on 2013-10-21 13:20:23

I helgen har vi Royal Cup.
Vill du se funktionärslistan så hittar du den här:



Många starter från Skultorp

Ridskola Posted on 2013-10-21 12:49:46


Något som verkligen är värt att nämna här på bloggen är att SRS är väl representerade i startfälten ute på olika tävlingsplatser, allt i från lokal till regionala tävlingar.

De tävlingar som jag skrivit om senast låg Skultorps Ryttarsällskap klart i topp.
Div II hoppning i Falköping, Div III dressyr för ponny i Tidaholm, div III dressyr för häst i Tidaholm och GP-ponnyn på Grevagården. Deltagandet från Skultorps Ryttarsällskap är väldigt stort. För att inte säga störst. smiley

Vi har haft flest starter på alla tävlingar, förutom GP-ponnyn där en klubb slog oss. Nämligen Grevagården. Inte så konstigt med tanke på att det är en stor tävlingsklubb, det var deras hemmaplan samt att deras Klubbmästerskap låg under denna tävlingsdag. Vi hade 19 starter och de hade 25 stycken. Inte så illa i jämförelse.

Jag tycker det är så häftigt. Lilla Skultorp har runt 20 starter eller till och med en bra bit över på flera av dessa tävlingar. Det fanns ingen annan klubb som låg i närheten av detta på hopptävlingen i Falköping och dressyrtävlingarna i Tidaholm. Och tänk… dressyrtävling. Det är helt sanslöst. För ett par år sedan när jag skulle anmäla ett lag till Dressyrserien sa den personen som man anmälde till… Skultorp. Vad kul, kan ni rida dressyr. Jag kan inte minnas att ni varit med i dressyrserien innan.

Häftigt. Extra roligt är att även det individuella deltagandet är stort. Det är inte bara de ryttare som representerar laget den omgången som åker på tävlingen utan många, många andra. Och alla har en sak gemensamt… att hejja fram alla duktiga SRS:are och bidra till en grym gemenskap. Stort! Att man stannar hela tävlingsdagen för att supporta är inget konstigt utan en självklarhet för många. Gemenskapen är superviktigt. SRS är för mig en liten klubb där alla känner alla. Ett guldkorn som jag är glad och stolt att tillhöra. Att vi på dessa tävlingar gjort över 20 starter/ tävling känns overkligt. Sen att det dessutom är två dressyrtävlingar gör det hela ännu mer knepigt att förstå. SRS:s målsättning är ju inte att bli så stora som möjligt med så många tävlingsryttare som möjligt… men som ni vet…ibland stämmer uttrycket ju fler desto roligare… och eftersom vi är ett sådant toppengäng så blir ju detta en solklar BONUS! Kram på er alla.smiley



GP-ponnyn på Grevagården

Ridskola Posted on 2013-10-21 12:29:44

I lördags hade Grevagården en regional ponnyhoppning med GP-kval i en av klasserna.
Under den här tävlingsdagen red följande SRS-ryttare: Louisa Kjernald, Benita Forsberg, Lina Sjöqvist, Caroline Hoerschelmann, Ella Lindegårdh, Tilde Persson, Petra Dahl, Sara Thorsell och Åsa Alsterlund.

Vi hade också en hel del ridskoleponnyer med. Nämligen Newton, Rose, Lord-River och Chempion. De tävlades av Benita, Lina, Åsa och Carro.

Rose och Chempion red dessutom GP-kvalet.

Resultatmässigt så gick det bra. Det märktes att det var en större tävling med mycket nerver inblandade. Har nog aldrig sett tjejerna så nervösa tidigare.
Åsa Alsterlund, Caroline Hoerschelmann och Sara Thorsell var felfria i LC:n, Benita Forsberg och Petra hade 4 fel vardera. Ella Lindegårdh red en fin felfri runda i LB:n.

Benita Forsberg och Newton KL, Foto: Benita:

I GP-kvalet så gick det bra…de var superduktiga… men som sagt supernervösa! Nerverna var extremt påtagliga och de fick kämpa för att de inte skulle ta överhanden. Bäst lyckades Carro och Chempion som fick 58 stilpoäng men hade tyvärr ett missförstånd under banan och därmed en olydnad. Det resulterade i 5 minuspoäng. Utan det hade hon gått vidare… Med facit i hand så är Carro så klart jättenöjd med det resultatet även om det är lite surt, så nära men ändå inte.

Ella Lindegårdh, Sara Thorsell, Tilde Persson och Lina Sjöqvist var också med i GP-kvalet.
Det var deras första gång, (Carro hade varit med ett år tidigare) så efter denna tävlingsdag känns det verkligen som ryttarna har blivit en erfarenhet rikare. Bra gjort!

Tilde Persson och Harry, Foto: Theresia:



Lagserierna är nu avslutade

Ridskola Posted on 2013-10-21 11:51:17

Nu är lagserierna avslutade för den här gången.
Förra helgen avslutades div 2 hoppning och denna helgen aslutades div III dressyr för ponny och häst.
________________________________________________________________________________
Under Div II hoppning för ponny i Falköping red följande SRS ryttare: Caroline Hoerschelmann Prytz, Ella Larsson, Ella Lindegårdh, Sara Thorsell, Madeleine Ingerhage, Petra Dahl, Lina Sjöqvist, Tilde Persson och Klara Strandell. De som representerade laget den här 3:e och sista omgången var: Petra Dahl, Madeleine Ingerhage, Ella Lindegårdh och Ella Larsson.

Laget slutade 7:a för dagen och totalt 5:a i serien.

Bästa individuella ritt gjordes av Madeleine Ingerhage som placerade sig 7:a i förklassen med sin Juel Timon.

Här kan ni se resultatet: http://online.equipe.com/sv/competitions/8094
__________________________________________________________________________________
Div III i dressyr för ponny avgjordes i Tidaholm nu i helgen.
Där fanns följande SRS:are representerade: Tilde Sjöqvist, Moa Angshed, Klara Strandell, Ella Larsson, Maja Nord, Frida Jonsson, Elsa Nord och Lovisa Melin.
Laget representerades av Maja Nord, Frida Jonsson, Klara Strandell och Moa Angshed.

Här ser ni hela gänget: Foto Katarina Strandell
Från vänster Frida, Moa, lagledare Cecilia, Lovisa, Elsa, Maja, Ella och Klara

Det gick väldigt bra för våra ryttare och de fick till fina ritter. För Tilde Sjöqvist, Elsa Nord och Frida Jonsson var det lite stolpe ut… de hamnade på den något “trista” platsen precis utanför placering… Ja ja… Bra gjort ändå. Ni är så duktiga. Klara Strandell lyckades få till en superdag. Hon hade med sig två ponnyer och det började väl så där om jag förstod det hela rätt. Första klassen var på Yossan och Klara hade inför den här tävlingen valt bort hopptävlingen på Grevagården som gick samma helg för att åka och tävla dressyr. Vad Yossan tyckte om det kan man ju fundera över… Hon började nämligen sin första dressyrklass med att hoppa ut från banan. Nej skämt o sido. Ingen kul start… Men desto roligare blev det sen. Klara red ihop 3 placeringar. En första och andra placering på Cesar och en andra placering på Yossan. Hon hade fina 68, 69 och 71 % på sina ritter. Stort Grattis!

Cesar, Klara och Yossan. Foto: Katarina StrandellKlara Strandell och Yossan, Foto Katarina Strandell

Här kan ni se resultatet: http://online.equipe.com/sv/competitions/8185
___________________________________________________________________________________

Div III i dressyr för häst avgjordes också i Tidaholm dagen efter ponnysarna hade varit där. Där fanns följande SRS:are på plats: Frida Hansson med både Lakris och Surprise, Åsa Alsterlund, Elin Andersson, Michaela Sjölin, Linda Bergstrand och Moa Larsson.

Laget representerades den här omgången av Frida Hansson, Åsa Alsterlund, Elin Andersson och Moa Larsson.

Laget lyckades fin-fint den här omgången och slutade på en fin 3:e placering. Grattis!
På kortet ser vi från vänster Lagledare Linda Bergstrand, Åsa, Elin, Frida och Moa.

Dessutom så fick Skultorp några individuella placeringar även på den här tävlingen.
Frida Hansson placerade sig 2:a i båda klasserna med Anne-Maries häst Surprise. De hade strax över 72 och 71 %. Elin Andersson med Chappis kom 6:a med fina 69%. Grattis till er.

På fotot ser ni Frida Hansson på prisutdelning. (Surprise hade åkt hem så hon red in på Let´s Dance, som egentligen tävlades av Åsa.) Foto:Linda Bergstrand

Här ser fin Elin och Chappis, Foto Linda bergstrand:

Resultaten från tävlingen hittar du här: http://online.equipe.com/sv/competitions/8220

____________________________________________________________________________________