HISTORIA – Royal cup
Royal cup är en tävling som Skultorps Ryttarsällskap tillsammans med Familjen Andersson och Ylva Lovén-Swärd grundade på 90-talet.

Familjen Andersson kommer ifrån Falköping och drev då en guldsmedsaffär vid namn Royal Guld. De tillverkade pokalen och skänkte prispengar till en tävling.

Skultorps Ryttarsällskap tillsammans med Ylva gjorde cupen till en återkommande tradition som pågått på Jutagården sedan 1992 då första tävlingen gick av stapeln. Namnet Royal cup kommer som ni säkert förstår ifrån guldsmedsaffären Royal Guld.

År 1992 var det hemmaryttaren Ann Bengtsson tillsammans med sin ponny Melissa som tog hem hela segern och därmed fick sitt namn ingraverat på pokalen. Pokalen har vandrat runt i olika hem sen dess och nu finns det många namn som pryder denna fina anrika buckla.

Tävlingsregler:
När alla klasser är avslutade så räknas placeringspoängen samman. Det är de tre högsta klasserna för dagen som ingår i cupen. Poängtabell för royal cup hittar du här:Vid lika poäng särskiljs ekipagen genom bäst resultat i högst klass. Om det ändå är lika mellan ekipagen särskiljs de genom snabbast tid.

Meetingpris: Enligt tradition så delas det ut ett meetingpris (segertäcke) till bästa ekipage i kategori B-, C- samt D för dagen.

Royal cup´s vandringspokal: tilldelas det bästa ekipaget för dagen. (Någon av dom tre som fått meetingpriset) Ryttaren får sitt och sin ponnys namn tillsammans med årtal ingreverat på pokalen. Ryttaren får ha pokalen i sin ägo under ett års tid. (Den återlämnas till klubben igen innan nästa Royal cup går av stapeln.)

Prisutdelning för meetingpris samt vandringspokalen hålls i slutet av tävlingsdagen. Man måste vara på plats för att ta emot sitt pris.

______________________________________________________________________________
Här kan du se vilka som vunnit Royal cup genom tiderna: