Under veckan som gått har det varit full fart.

Onsdag 20/11 – Frida och Fanny åkte iväg för att lyssna på en clinic med Världens bästa Jens Fredricson i Södertälje. Ämnet för kvällen var “From good to great”.
Jens är en av mina absoluta förebilder. Han är grymt duktig ryttare, en fantastisk tränare och är bäst på att förmedla ett budskap på ett roligt och intressant sätt. Han kan konsten att få med publiken i allt han säger och gör.

.

Jens om sin clinic

From Good to Great, är en tre timmar lång interaktiv clinic där åskådarna och publiken bjuds in i att delta i diskussionerna. Temat är hur du går från att vara en bra till att bli en fantastisk ryttare. Jens förmedlar att bli en vinnare handlar bara om dig själv, dina tankar och din viljestyrka.

– Jag var aldrig någon supertalang, uppger Jens. Däremot har jag kultiverat min förmåga och tränat i timtal för att utveckla mina kunskaper och färdigheter. Nu under dessa clinics, är jag helt säker på att det kommer finnas ett flertal mångt mycket mer talangfulla ryttare än jag som kommer att sitta på läktarna och höra mig tala.

Men än fler kommer nog vara som jag; utan specifik talang men med en oändlig passion och kärlek till hästar. Och det är just det som är det fina. Alla kan bli bra, med talang eller inte. Dom talangfulla kommer ha lättare för sig. Men båda måste öva upp och bygga sin förmåga och sina färdigheter. Det tar många år att göra. Och framförallt tar det målmedvetenhet, uthållighet och en enorm viljestyrka.

– Jag var bra, men inte en vinnare, men kände att jag kunde vara det. Så en dag bestämde jag mig för att bli det. Det var det beslutet som förändrade allt. Jag satte en vision – ett mål, vilket gjorde att jag satsade mer och annorlunda. Jag vågade ta andra beslut, jag red bättre, och jag levde framförallt ut min passion, för hästar och för ridkonsten. För mig har det bevisat att alla kan bli bättre, om de vill. Hur bra du vill bli bestämmer du själv. Vill du bli bäst, måste du våga sätta upp det som mål och vara beredd att jobba på dig själv. Hela tiden.

Jens fokuserar på hur man kan förbättra ryttare och häst genom grundläggande arbete, ryttarkänsla och teknik med hjälp av fyra uppvärmda och satsande ekipage med god hästkvalitet och som hoppar minst 110 cm.

– Vad jag vill förmedla under dessa clinics, är att om jag kan, så kan vem som helst göra det. För de som kommer, så hoppas jag att detta kan bli ett steg på vägen att lyfta motivationen, sätta dina mål och ta ett steg mot att bli den ryttare som du vill bli.

.
Jag och Frida visste att det skulle bli en bra kväll… annars hade vi aldrig åkt. Vi har hört och sett honom på flera clinics och föreläsningar innan och vi har aldrig blivit besvikna. Kvällen var minst sagt underhållande och man fick många bra tips på övningar och tonvis med inspiration med sig hem. Han är grym! Helt klart värt resan tur och retur för ett par timmars clinic i Södertälje.
.
.

Fredag 22/11 Träning Trudi. Trudi Björling kom till Jutagården och höll träning. Alltid lika kul när hon kommer och höjdpunkten var Fridas lektion på Patron. Jag longerade henne och Trudi hade en mycket givande sitslektion. Supernyttigt och dessutom kanonbra inför vår inplanerade temadag i vår då vi ska erbjuda samma sak för våra elever. Håll utkik och missa inte denna chans att få träna din sits på lina.
.

Fredag 22/11 Domarpraktik på Grevagårdens ponny-SM. Jag och Frida gjorde vår sista del av vår domarpraktik.
.

Söndag 24/11 Temadag med Johan Fyrberg. 35 stycken från Jutagården åkte till Falköping för att lyssna på Johan Fyrberg när han pratade om mental träning och hur man ska tänka på tävling.
Kul att vi blev ett sånt stort gäng som åkte.
.

Tack till Madeleine Axelsson och Åsa som haft lektionerna när vi varit borta.