Igår var det temadag på ridskolan. Märkesteori och funktionärsutbildning stod på schemat och vi blev helt imponerade och glatt överaskade över hur många som deltog.

Dagen innan när vi gick igenom anmälningslistorna inför temadagen var det över 50 anmälda. Detta tyckte vi var jättemånga.smiley Att det dessutom fanns en spridning från märke 1 tom bronsmärket kändes fantastiskt.

Vi förberedde dagen genom att kopiera upp material, dela in deltagarna i grupper samt meddela tider till alla. Som ni kanske vet har vi väldigt små utbildningslokaler… Eller vi har knappt tillgång till någon utbildningslokal. Eftersom det var så många anmälda fick vi köra parallella grupper, en i sekretariatet och en i cafeterian. Vi startade kl 17.00 och höll på hela kvällen med totalt 6 olika grupper som avlöste varandra. Så här i efterhand var det tur att vi just delat upp oss och att vi hade tillgång till två rum (om än små rum). Funktionärsutbildningen kunde som tur var ha sin utbildning i ridhuset. Till Märke 3 hade det dessutom anmält sig så många så vi tog beslutet att på förhand dela upp dem i en barngrupp och en ungdom/vuxengrupp. Vi insåg att vi inte fick plats någonstans.

Och tur var väl det!

Under kvällen kom det över 100 personer. Helt fantastiskt. Enormt bra uppslutning och vi ser verkligen fram emot fortsättningen med märkestagningen. Nästa temadag är 22/3 då det är dags för de praktiska proven. Skrivningen på teorin vi gick igenom kommer i april. Så nu är det bara hem och träna vidare på allt vi gått igenom. smiley

Tack till Martina från Cafékommitteen för att du på eget initiativ ordnade med fikaförsäljning. Bra ide och det var många som uppskattade det. Hoppas det kan bli av på fler temadagar.

En annan sak som var superroligt var att när jag kontaktade Svenska Ridsportförbundet på Strömsholm inför vår kurs så sa jag att det var många anmälda och att vi till och med hade flera som skulle ta märke 4 och Bronsmärket. Hon blev väldigt imponerad…. -Det var värst, har ni till och med elever som ska ta bronsmärket… det var roligt att höra. Jag sa då att det var 3 anmälda och hon höll med om att det var roligt att vi fått eleverna intresserade för detta. Jag får nästan ringa henne igen och säga att det visst kom några fler… det var över 10 stycken som kom igår med målsättning att ta bronsmärket. smiley