Arbetet i ridhuset pågår för fullt och vi är nu inne på slutspurten. Allt material har kommit och det ska bara mätas in så det blir plant och i rätt nivå överallt, vattnas och packas. Därefter kan man få börja rida där inne.
Det blir så himla bra! Och vi är superglada över detta! Ska bli så roligt när inomhussässongen drar igång. Det kommer bli ljust, fräsch, “dammfritt” och härligt. smiley
.
Här kommer lite fler bilder så du kan ser hur det tar form. Först ser ni hur det ser ut nu när det är så gott som klart och sedan går det tillbaka i tiden. Den sista bilden är hur manegen såg ut när Frida och Johan var klara med utkörningen av det gamla underlaget. Det mättes in så allt var i rätt nivå, packades och vattnades så bottenlagret var hårt packat när det nya underlaget kom. Det blev 40-50 cm som kördes ut till slut och som ni förstår en hel del timmar i Weidemannen. Men även en hel del jobb utfört för hand. Självklart hade det kanske gått fortare med en större maskin… men är det inte så… man tager vad man haver… och för att hålla nere budget var det ett måste att göra det själv utan att leja in någon firma.
Jag tycker verkligen att Frida och Johan har gjort ett toppenjobb med detta. De har i stort sett lagt hela deras sommar på detta. De har kört tidiga mornar och varma dagar. Ni minns väl vår stekheta sommar med över 30 graders värme. När andra låg i plurret körde de ett stekigt fyspass i ridhuset. Som om inte det vore nog så blev det flertalet sena kvällar och långa nätter för att säkert bli klart med allt i tid. Svettigt, stressigt och pressigt värre! Men det kan det ju vara värt när det blir så ruggigt bra! Tummen upp till er!!! smiley Snart är mission completed!
Självklart är det fler personer som har hjälpt till emellanåt. Ett stort tack till er också.
Fler bilder från själva utkörningen och starten av projektet finns i ett tidigare blogginlägg.