Som ni kanske har märkt så har vi under den senaste tiden hyrt ut en del hästar till våra elever. Antingen i form av ett helfodervärdskap där man har hela ansvaret för sin häst. Eller så kan man hyra en häst av oss en eller flera dagar i veckan.

Detta är ett bra sätt för dig som vill prova på att ha egen häst eller som vill ha egen häst under former där man har någon(Jutagården) som har huvudansvaret.

Vi söker nu efter en eller ett par elever som vi hyra vår ridskolehäst Patron. Hör av dig till Frida eller Fanny för mer information. I första läget letar vi efter en helfodervärd men i andra hand en ryttare som vill hyra honom ett par dagar i veckan.

När man hyr en häst av oss så blir det på samma sätt som om man skulle ha en egen häst. Vi har hand om fodringar och ut/insläpp men allt annat gällande hästens skötsel har du hand om själv så som mockning, visitering mm. Man får rida självständigt antingen på banan eller ut i skogen.

Är du intresserad av att hyra någon av de andra ridskolehästarna är du också hjärtligt välkommen att ta kontakt med oss.

Under jullovet förra året hade vi ett liknande upplägg. Att man kunde boka sig på en häst som man hade hand om. Detta upplägg kommer vi att ha även i år. Mer info kommer inom kort. Så om du är intresserad av att ha en “egen” häst under jullovet att rida och ta hand om som om en vore din egen får du hålla utkik här på bloggen och i stallet.