Under vecka 45 anordnade ridskolan två lyckade temadagar.

Torsdagen var uppdelad i två block, ett för barn och ett för vuxna. Barnen fyllde stallet snabbt och det var full aktivitet i så gott som varje spilta. Eleverna fick öva på att iordningställa en häst för ridning. Ta av täcke, borsta, sadla, tränsa mm. Allt på egen hand. Detta är även det praktiska provet för märke II.
Det senare blocket hade vi bjudit in alla våra vuxenryttare till. Tyvärr var det bara 4 stycken som kom. Vi hade förberett massor med nyttiga stationer i ridhuset där vi fick chansen att berätta hur vi ville att de skulle göra. Det var saker som linda ben, brodda, tillpassa ett täcke, träns, sadel, benskydd, hjälptyglar mm.

På fredagen var det dags för ungdomarna/vuxna att inta ridhuset. Det var de elever som håller på mot märke 4 och brons som var inbjudna denna kväll. Återigen hade vi dukat upp ett 15 tal stationer i ridhuset där eleverna fick gå runt och testa på sin kunskap. Nu var det tex sadeltillpassning, foderkunskap, utrustningslära, sjukdomslära, lägga ett sjukbandage, brodda, sätta på utrustning, tillpassa ett träns, finn fem fel på träns mm.mm.

Det var otroligt många som kom, hela ridhuset upplevdes fullt och varje station var flitigt använd. Roligt att så många var intresserade av att utöka sin teoretisk hästkunskap. Fortsättning på denna kväll är nu på onsdag v.47.