I torsdags åkte Ryttarsatsningen iväg till Stockholm för att gå på hästtävlingarna Sweden international horse show. Vi hade hyrt buss så att de flesta kunde åka gemensamt upp. Det blev en tidig morgon men pigga, glada och förväntansfulla klev vi ombord på bussen:

Hellbergs buss körde oss tryggt och säkert. Vi hade en stor och fin buss för oss själva.Bussresan gick först till ett studiebesök på Ridskolan Strömsholm. Vi gjorde en rundvandring där vi kollade in anläggningen för att därefter få lyssna lite på Michan som var utbildningsansvarig för Gymnasiet på Strömsholm och därefter kom Daniel från Svenska Ridsportförbundet och pratade om talangsatsningen. Vår ryttarsatsning är första steget, nivå 1 i Ridsportförbundets talangsatsning. Det finns totalt 5 steg där det 5:e representerar toppen och landslagsnivå. Så det var så klart roligt att få höra mer om talangsatsningen och vad som väntar oss framöver om man vill fortsätta mot nästa nivå som blir på distriktsnivå.

Vi passade även på att äta lunch på Strömsholm innan vi for vidare: Då träffade vi SRS:aren Caroline Hoerschelmann som går första året på Ridgymnasiet. Hon kom och hälsade på oss och pratade lite om hur hon hade det:

Sen bar det av mot hotellet för incheckning för att sedan gå mot Friends arena och tävlingarna. Följde man bara strömmen så var det lätt att hitta:

Kollar in arenana…Nästan först på plats… Härligt… då vet man att man inte missar något. smiley

Det bjöds på mycket smått och gott men höjdpunkten var nog helt klart världspremiären av inomhusfälttävlan på internationell nivå.

Mäktigt och storslaget att se dessa hinder hoppas i en snitthastighet på 450-500 meterstempo. Galet! En riktig publikfavorit och samtliga 9000 åskådare stod upp när Sveriges ryttare intog arenan. Att dessutom Sveriges Niklas Lindbäck med sin Mister Pooh gick och vann gjorde ju inte stämningen inne i arenan lugnare direkt. Häftigt! När klassen var slut så öppnade de upp Arenan så att alla som ville fick komma ned på ett Arena Party med mingel bland tävlingsryttarna samt att man fick gå runt och titta närmare på de stora hindren. Kul inslag. Lina passade på att få autograf och bli fotad med segraren:

Här ser ni några vid ett av hindren:

Därefter var det dags att åka tillbaka till hotellet. De allra flesta bodde på ett och samma hotell vilket gjorde att man kunde fortsätta umgås med varandra en stund till på hotellet innan läggdags.

Dag två bestod av frukost för att därefter ta sig till arenan för att titta på mer tävlingar. Utcheckade från hotellet, in med packningen och vidare till arenan:

Taxi till arenan:

Det fanns självklart en hel del annat att göra också. Det fanns ju en mässa med hästsaker. Det gjordes nog en hel del fynd vill jag tro.Given föräldrashopping:smiley
Vi fick se både dressyr och hopptävlingar. Dessutom bjöds vi på två clinics. Ingrid Klimke pratade dressyr och bommar för dressyrhästen och Sylve Söderstrand och Henk Noren pratade om Sveriges framgångar i hoppning under de senaste åren. De delade med sig av sina framgångsrecept. Det enda negativa var väl att de bara var 30 och 45 minuter styck. Alldeles för kort. De hade kunnat prata minst dubbelt så lång tid och det hade ändå känts kort tror jag. Miss om du frågar mig.

Jag och Frida satt fullt koncentrerade:

Lite övrigt läktarhäng:

När klockan blev 19 var det dags att runda av och bege sig till bussen. Hemfärd mot Skövde. Vi sammanfattar vistelsen som rolig och lyckad tillsammans med likasinnande. Gemenskapen i ryttarsatsningen är väl det som de flesta sett som det mest positiva. Förutom all nyttig träning vill säga. Vi har så kul ihop!

På hemfärden bjöds det på film även fast jag tror att de flesta somnade rätt så direkt när bussen började rulla. Roliga men intensiva dagar!