I förra veckan var vi inbjudna på en personaldag med jullunch anordnad av Västergötlands ridsportförbund. Det var jag, Frida H, Frida B, Elin och Patrik som åkte till Skara för att spendera dagen där några timmar. Vi bjöds på flera bra föreläsningar. Bland annat fick vi veta mer om Horsemanager som är en tjänst och ett program för bland annat ridskolor för att underlätta för sina elever och bli mer lättillgängliga. Eleven kan själv när som helst gå ut på sin dator eller telefon via en app och avboka en ridlektion, boka igenridning, se sina fakturor och man har möjlighet att påminna eleverna om tex extra aktiviteter så som temadagar, tävlingar mm. Dessutom kan man gå ut och titta vad man ska göra på lektionen och vilken häst man ska ha. Detta är något som vi tror skulle passa oss utmärkt. Vi kommer undersöka detta mer och se om vi ska prova på och introducera detta till våra elever under 2015.

Dessutom fick vi lyssna på två superpositiva personer som ville inspirera till att samarbeta i jobbet. Deras föreläsning handlade om att jobba mot samma mål, bli ett starkt team i personalgruppen osv. Det handlade även om livet i stort och vilka prioriteringar och svårigheter man kan stöta på. De motiverade oss till att hjälpas åt och fick oss att gå hem med en härlig må-bra-känsla.

Läs mer om dagen på ridsportförbundets hemsida: http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Vastergotland/Utbildning/Nyheter/Lyckadpersonaldag/

Tack Mariana och distriktet för en trevlig dag!smiley