Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

Nu är vi redo för ridlägerpremiär!

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:48:24

Vi är på gång! Vi är laddade, vi är tända!!!smiley
Klockan är 07.30 & allt är klart och förberett för att ta emot första ridlägergänget som anländer om ca en timma.
Nu börjar det äntligen!
Nu kör vi!
Varmt välkomna hälsar Fanny, Frida, Elin, Rebecka, Petra, Carro, Sandra, Johan, Inger, Alf, Rakel & Patrik.



Ny stor häst till ridskolan

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:45:10

I fredags köpte vi en stor häst till ridskolan. Make it Possible, även kallad Micke eller till och med Snygg-Micke som han började kallas efter att han gick till final på fölvisningen 2007 med omdömet stora rörelser och stor hoppkapacitet.
(FOTO: familjen Wahlberg www.grevagarden.se)
Micke är en valack på 7 år, ca 165 cm, svenskt halvblod e. Fetcher N u. Make My Day ue. Acacio. Uppfödd och köpt av Lotta Wahlborg här borta på Grevagården.

Micke har varit Lottas egen tävlingshäst och både hon och hennes dotter Jonna har tävlat honom i hoppning upp tom 110 cm hoppning.

Familjen Wahlberg äger fortfarande mamman Make My Day och hon har tävlingsmeriter tom 130 hoppning:
(FOTO: familjen Wahlberg, www.grevagarden.se)

Micke har visat sig vara en trevlig häst som är lite av det lugnare slaget. Han är välutbildad och fin att rida i både hoppningen och dressyren. Vi är jätteglada över att vi hittade denna häst och att vi fick köpa honom.
Vi känner att Micke passar otroligt bra in på Jutagården och vi är oerhört stolta över att kunna presentera ytterligare en fin lektionshäst. Vi är övertygade om att han kommer passa många av våra elever. Vi ser fram emot att få lära känna denna goding mer.



Sir Eskil – inlånad till våra ridläger

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:33:37

Sir Eskil är en valack på 6 år som är inlånad till sommarens ridläger. Han är en korsningsvalack mellan kallblod och appalosa på ca 155 cm. Eskil ägs av Johanna Öberg som för övrigt rider på måndagar och är lite engagerad i klubbben.
FOTO: Johanna ÖbergJohanna har haft Eskil sen han var två år och under de senaste åren har hon tävlat honom lite i dressyr. Eskil kommer troligtvis i första hand gå med de elever som varit bokade på Dalle.

Eskil o Petra i torsdags efter en lyckad hopplektion för att testa honom inför lägren.



Tack för en enorm termin

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:29:25

Nu har vi gjort det igen… ytterligare en termin till ända… och vi kan summera den som otroligt rolig men alldeles för kort. Tiden har faktiskt gått lite väl snabbt den här gången. Vad det beror på vet jag inte riktigt. Om det är för att det kanske blivit lite för få lektioner utomhus… men här vet jag inte riktigt om jag enbart kan skylla på vädret. Nog för att maj har varit en kall o regnig månad men en bidragande anledning till att många lektioner spenderats inomhus är nog för att både Jag och Frida och grymt förtjusta i vårt fina underlag. Man vill liksom inte lämna det för att gå ut på utebanan och stå där i “dammet” (för att skylla på något) när man har det så bra här inne. Dock så har vi fått till lite uteritter, temporidning på ängen, dressyr på ekholmen, terränghoppning mm. Men totalt sett så har det nog blivit lite för lite av den varan. Man har liksom glömt av att det är sommar och nu till och med slut på terminen. Dock så har det blivit väldigt mycket bra träning. Vi känner att samtliga grupper utvecklats mycket och det är så klart jätteroligt!

Sista veckorna med alla avslutningar har verkligen varit kanon… och vilken sista vecka vi fick. Hästarna kunde för första gången i år sova ute den 5/6. (ovanligt sent) Men tänk vad allt blir extra kul och underbart bara solen tittar fram.
Jag, Frida H, Frida B och Elin tackar alla elever för en superbra termin. Hoppas ni är lika nöjda som vi är. Tusen tack för alla fina avslutningspresenter. Ni skämmer bort oss alldeles!

Present från Måndags gruppen 18.15 som överlämnade en superfin sommarpresent med massa gott i.

Vi önskar er alla en riktigt glad och härlig sommar.smiley

Vår sommar ser ut enligt följande:
Lördag v.24 till och med söndag v.27 är det tre ridläger med uppehåll för lite midsommarfirande.
Vecka 28 till och med 31 är det semester för oss och våra underbara ridskolehästar.
Vecka 32 kör vi igång igen lite lätt med förberedelse av våra två sista ridläger samt att vi försöker få ordning på alla grupper inför hösttermninen.
Lördag v.32 till och med söndag v.33 är det två stycken ridläger.
Ridskolan startar igen onsdag v.34.

Höstterminen och ridskolestart

Information om nästa termin kommer via horsemanager. Säger du inte upp din plats fortsätter du automatiskt på samma dag och tid. Har du önskemål om din ridtid, dag eller nivå så får du gärna höra av dig så snart som möjligt. Vi ska försöka lösa alla önskemål så det blir så bra som möjligt för alla.

Vill du inte rida kvar till hösten ska din plats sägas upp omgående. Annars är det 4 veckors uppsägning dvs man betalar för det första 4 veckorna vid terminstarten i augusti.

Till er som står på kö ber vi er har ytterligare lite tålamod. Vi ska först få ordning på eventuella förändringar bland dem som redan rider hos oss och därefter kommer vi att kontakta er som står på kölistan. Hoppas ni har tålamod att vänta lite till.



Freja är såld

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:14:36

Våra fantastiska ridskolehäst Freja är såld.Freja är såld till en vuxen ryttare som bor i Varola som ska ha henne som ridkompis till sig själv och till sina barn. Personen i fråga ringde av en slump till oss för en tid sen för att hon var på jakt efter en ny bästa vän efter att hon hade fått ta bort sin gamla häst. Vi hade ju egentligen ingen direkt till salu men efter en stunds funderande kom vi fram till att Freja skulle passa hennes önskemål väldigt bra. När vi ringde tillbaka och sa att ponnyn som hon kan komma o provrida heter Freja blev det positiva reaktioner. Hon hade nämligen varit ute på vår hemsida och då fastnat för en specifik häst… nämligen Freja. Ulrika som hon heter har nu varit här vid ett flertal tillfällen under våren för att bekanta sig mer med Freja. Hon har ridit enskilt och i grupp på lektion. De passar jättebra ihop och allt känns riktigt, riktigt bra. Vi har nog verkligen hittat ett superbra hem till vår fina Freja och det märks att hennes nya ägare tycker väldigt mycket om henne. Bara det är ju självklart värt massor.
Freja köptes in till ridskolan som 6 åring och har alltså varit hos oss sedan 2010. Freja är en väldigt mild och godhjärtad häst som alltid gör så gott hon kan. Hon är väldigt fin, lite som en stor häst i kroppen. Freja är kanske ingen tävlingsponny men däremot har hon många andra kvalitéer och vi har mängder med minnen som vi vill försöka föreviga. Här kommer lite bilder för att hjälpa till lite på traven.

Vi vet att det är många som kommer sakna henne… inte minst familjen Hoffstedt som hyrt henne under våren ett par dagar i veckan:
Men som tur är kommer vi få ha kvar Freja i ytterligare några veckor. Hon ska gå med på de tre första ridlägren och därefter, v.28 åker hon till sitt nya hem. smiley Vill någon komma ut och pussa lite på Freja innan hon åker så är man självklart hjärtligt välkommen ut.



En tung dag på Jutagården

Ridskola Posted on 2015-06-13 10:06:52

I tisdags föll mörkret över Jutagården. Vår fina och mycket älskade Dalle fick tyvärr hastigt lämna oss. Han blev riktigt, riktigt dålig så det fanns ju egentligen aldrig några alternativ. Men endå….. det är alltid lika svårt och smärtsamt. Vi misstänker att han drabbats av någon form av hjärnblödning, stroke eller hjärntumör.

Dalle har varit hos oss i stort sett enda från början när vi tog över verksamheten på Jutagården. Så ni förstår säkert att vi har en uppsjö minnen tillsammans. Han var en superfin häst & kollega och man blev aldrig besviken på hans insats. Han gav alltid det där lilla extra. Han gjorde alltid alla elever väldigt glada och det är många som haft honom som stor favorit. Han var en häst som totalt saknade fel eller brister. Han var alltid underbar att hålla på med, riktigt godhjärtad mot allt och alla. Han var totalt pålitlig i alla situationer, tryggheten själv. Han kunde ridas av små barn, ungdomar eller vuxna. Oerfarna eller rutinerade ryttare, nivån spelade aldrig någon roll.

Dalle hade under de senaste åren trappat ned lite från ridskoleverksamheten för variera arbetsuppgift och fungera lite mer som familjehäst. Vår mamma Inger hade honom lite som sin egen och red honom ett par dagar i veckan både på lektion men också på egen hand. Dalle fungerade även som mamma/son häst till Noak o Frida som haft flertalet mysiga stunder tillsammans. Noak har haft Dalle lite som sin favorithäst och trots sin storlek var man aldrig orolig. Dalle gick verkligen att lita på. Noak kunde både leda, borsta, sköta och rida Dalle både tillsammans med Frida men också på egen hand. Utöver detta så gick han där emellan med ett par dagar i veckan i verksamheten.

Innan vi köpte Dalle hade han tävlat mycket i körning. Han hade tävlingsresultat tom SM i körning.Dalle var körd både enbet och i par bland annat ihop med vår andra ridskolehäst Patron. Dalle och Patron har alltid varit mycket bra kompisar:
Vi har haft mycket glädje av att Dalle körkunskaper. Han var superfin att köra. Bland annat har vi haft lite körlektioner, studet, bal och födelsedagskörningar:

Under åren har Dalle bjudit på ofantligt många härliga minnen. Jag låter dessa bilder tala för sig:

För det mesta är livet med hästar en trevlig dans på rosor men såna här dagar känner man verkligen baksidan med att vara hästägare. Det är så tungt! Vi saknar honom verkligen! Det kommer kännas så tomt och det är inte en häst man ersätter i första taget. Han är i stort sett oersättlig!smiley