Ni som varit uppmärksamma har sett att det pågått ett litet
mindre byggprojekt ute i en av våra hagar. Vi har byggt upp två ligghallar i hage 2 till
våra valacker som nu är klara och invigda.

Bilder kommer inom kort.

Förhoppningsvis förlänger detta utomhussäsongen för våra hästar så de kan vara ute stora delar av året (även nattetid). Än så länge verkar de stortrivas och det känns som ett lyckat drag. Vi har nu beställt fler så att även våra ponnyer ska få vindskydd och ligghall i deras hagar.

Vi håller på och utreder vad hästarna föredrar. Klassisk boxhållning eller mer åt lösdrifts-hållet där hästarna spenderar stora delar av dygnets alla timmar i hagen. Klassisk boxhållning hos oss är att de går ute i hagen från 8.00-14.00 och står inne i boxen resten förutom när de går lektion. Det nya som vi ska prova är att de går ute i hagen och tas in ca 14.00 och står inne tills de gått sin lektion som kan vara allt från ca 18.00-21.00. Efter sin sista lektion släpps de ut igen. De kommer ha tillgång till hö och vatten ute i hagarna och vid behov kommer vi dränera och grusa upp hagmarken så det inte blir för blött och geggigt. Detta blir ju extra aktuellt med tanke på att vi planerar att bygga nytt stall. Då vill vi ju veta hur vi ska bygga för att det ska passa våra behov.