Igår fredag så gästades Jutagårdens Ridskola och Skultorps Ryttarsällskap av OS-ryttaren Peter Eriksson. Dagen börjades med hoppträning och avslutades med en clinic där vi fick se både ryttare från klubben och Peter Eriksson rida.

Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter

Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter

Dagen började lite skakigt med kraftig blåst och frågetecken kring om dagen skulle kunna gå och genomföra. Turligt nog så avtog blåsten och vi kunde köra igång enligt plan kl 14.45 med första gruppen. Cafeterian hade laddat upp med gott fika i jultema. Skinkmacka, lussekatter och glögg vad några av de godsaker som serverades. Tack till Frida Berglin och Monica Svensson som råddade cafét hela em & kvällen. Gunnar Granholm satt i insläppet hela tiden och hälsade välkomna, prickade av alla deltagare, samlade in personnummer till sisu-listor samt tog betalt. Tack för din tid.

Träningarna blev väldigt lyckade, man såg en viss nervositet bland ryttarna men framförallt så märktes det att de var väldigt nöjda. Detta var helt klart en minnesvärd grej som vi hoppas kunna få till fler gånger framöver. Det ger så mycket inspiration, skapar gemenskap och samhörighet i klubben. En riktig kanondag helt enkelt.
Peter visade prov på att vara en bra pedagogisk tränare med roliga övningar och ett bra tänk. Han kom väl förberedd och hade en tydlig tanke med såväl träningar som clinic. Han såg alla elever samt att han var duktig på att möta varje elev på rätt nivå. Alla fick nog med sig en hel del bra tips att träna vidare på.


Foto: Janne Andersson Skövde NyheterFoto: Janne Andersson Skövde Nyheter

Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter
Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter

Foto: Linus Hellman SLA

Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter
Foto: Janne Andersson Skövde Nyheter

Kvällen avslutades på topp med en clinic inför fullsatt läktare. Det rådde en underbar stämning bland alla deltagare. Vi bjöds på en inspirerande stund där Peter delade med sig av ytterligare bra tips och övningar. Tack Madeleine Ingerhage, Åsa Alsterlund och Caroline Hoerschelmann som var med och red på clincen. Carro åkte dessutom hela vägen från Strömsholm för att vara med. Slutligen var det dags för Peter att avsluta clinicen och kvällen. Han skulle rida på ridskolehästen Micke. Man hörde på läktaren att det skulle bli kul att se honom rida just en av våra hästar. Peters upplägg var nu att visa lite hur han hoppar och tränar unghästar. Hur han tänker och vad som är viktigt.

Foton från kvällen
Är det någon som har kort från kvällen som du vill dela med dig av får du gärna maila mig fanny@jutagardensstuteri.se


Tidningen fanns på plats

Både SLA och Skövde Nyheter var på plats under eftermiddagen mitt under pågående hoppträningar. Det finns två intressanta och trevliga artiklar på deras hemsidor.

Artikel SLA

Artikel Skövde Nyheter

SN har även lagt ut två intervjuer. En med Peter och en med Kristina Granholm, som var en av ryttarna som var med och tränare.

Intervju Peter
Intervju Kristina

Här kommer även lite bilder och kommentarer från medlemmar som jag hittat på facebook:

Till sist vill jag rikta ett tack till SISU idrottsutbildarna som har en stor del i att vi kunde genomföra denna dag och erbjuda det som en temadag till våra elever.