Under hösten har vi byggt upp lite vindskydd och ligghallar till våra hästar. Delar av julledigheten gick till att färdigställa det sista i ponnyhagen. Nu har även de ligghallar att gå in i och uppvärmda vattenkoppar.

Vi håller på och utreder vad hästarna föredrar. Klassisk boxhållning eller mer åt lösdrifts-hållet där hästarna spenderar stora delar av dygnets alla timmar i hagen. Klassisk boxhållning hos oss är att de går ute i hagen från 8.00-14.00 och står inne i boxen resten förutom när de går lektion. Det nya som vi ska prova är att de går ute i hagen och tas in ca 14.00 och står inne tills de gått sin lektion som kan vara allt från ca 18.00-21.00. Efter sin sista lektion släpps de ut igen. De kommer ha tillgång till hö och vatten ute i hagarna och vid behov kommer vi dränera och grusa upp hagmarken så det inte blir för blött och geggigt. Detta blir ju extra aktuellt med tanke på att vi planerar att bygga nytt stall. Då vill vi ju veta hur vi ska bygga för att det ska passa våra behov.

Just nu känns det riktigt bra. Hästarna verkar trivas. Vi har våra stora valacker och våra ponnyer ute på nätterna fortfarande… Och det känns riktigt bra… trots att det nu även varit snö och kyla med minusgrader. Som sagt hästarna verkar verkligen gilla det. Så jag tror att om de själva skulle få välja så finns det ingen av dem som går ute i nuläget skulle välja att gå in i stallet och ställa sig i en box. Ridmässigt så märker man absolut ingen skillnad. I så fall till det bättre.

Här kommer lite fler bilder från arbetet tidigare i höstas: