Jag och Frida var ULK-utbildare på vår första Ungdomsledarkurs i helgen. Det var 36 ungdomar från Västergötland som deltog på det andra steget av totalt tre steg i deras utbildning. Vi var på Vara Folkhögskola i dagarna två och försökte inspirera ungdomarna till att bli bra ledare och förebilder inom ridsporten.

Vi pratade bland annat om Ridsportens Organisation, Styrelsearbete, Att vara ledare, Att lära ut och Kommunicera, Att leda på ungas vis och Barn och ungdomars utveckling.

Otroligt spännande ämnen som både jag och Frida brinner mycket för och vi försökte dela med oss av vår erfarenhet och kunskap. Vi tryckte på hur kul vi faktiskt tycker det är att själva vara ledare och lärare. Att få jobba med barn och ungdomar är fantastiskt. Glädjen är otroligt viktig att förmedla vidare i sitt ledarskap.

Det var ett otroligt härligt gäng som vi fick äran att lära känna under helgen som gick. De var otroligt positiva och intresserade. Både jag och Frida är väldigt nöjda med kursen och ser fram emot att följa ungdomarna ute på klubbarna i framtiden. Vi önskar er alla ett stort lycka till.