Igår, tisdag var alla vi som jobbar med Jutagårdens lektionsverksamhet iväg på en fortbildning anordnad av Västergötlands Ridsportförbund. Det var Gabriella Thorell från Ridskolan Strömsholm som stod för dagen och temat var “På barns vis”. Ämnen som berördes var vad man ska tänka på som ledare för barn och unga, deras utveckling och inlärningsförmåga, hur vi skapar gynnsamma förhållanden för inlärning, pedagogik, ridlärarrollen genom tiderna, barnrättsperspektivet mm. Vi var på Vara folkhögskola och hade en toppendag tillsammans.
Det var Jag, Frida H, Elin, Frida B och våra nyblivna Ungdomsledare Kristina och Julia som var sin dag i veckan ansvarar för teorilektioner. Sen var även Fridas lilla Agnes med hela dagen och visade prov på fint uppträdande. Det var nog inte sista gången hon var med på kurs. smiley
Tack allihop för en bra dag!

Dagens reflektion:
Efter en sån här dag blir man påmind om hur fantastik vår verksamhet är, vilken förening vi har och vilka medlemmar och resurser det finns här ibland oss. Man är tacksam för att tillhöra en glad och positiv personalgrupp som drar åt samma håll ledd av en utomordentlig ridskolechef som ser till att vi tillsammans ser möjligheterna i saker och ting. Vi är omringade av våra fina ridskolehästar som blir våra hjälpmedel och ser till att vi kan genomföra den ena bra lektionen efter den andra. Sen är vi alltid uppbackade av vår fantastiska styrelse som värnar om SRS:s bästa och samtidigt är både lätta och roliga att samarbeta med. Dessutom kryllar det av enormt duktiga och ambitiösa elever som kommer till oss vecka efter vecka, år efter år tillsammans med deras trevliga föräldrar som stöttar och bidrar på olika sätt. Sist med absolut inte minst har vi våra ovärderliga stallassistenter som lägger ned mycket tid och engagemang i stallet bland hästar och medlemmar. Ni får vår verksamhet att blomstra och det är inte alla förunnat att ha ett sånt supergäng vid sin sida.smiley