I lördags var det tävlingar på Ljuslingsbacken och som ni kunnat läsa hade us anordnat en gemensam aktivitet.

Under dagen skulle Åsa Alsterlund starta två hästar First Luck (Lucky Point HE (SWB) – Jaguar Äg: Marianne Carlsson) och Cascad Verde (Äg: Gunnel Marwen), Ella Larsson skulle rida Åsas häst All cash (Slanten) (Cagancho – Pentagon (ex Paspartout) Äg: Åsa Alsterlund), Frida Jonsson sin Trestena Blushing Queen (Molstabergs Sandstorm – Digamist Äg: Anna
Jonsson
)
Även Kajsa Engwall skulle starta sin Kilkee Boy men tyvärr hade han inte varit helt frisk så han fick stanna hemma. Som Kajsa så klokt sa “Det kommer alltid fler tävlingar men jag har bara en ponny” smiley

Samling med us var 10.30 men tävlingen drog igång redan kl 07 med Åsa som första startande i sin klass. Även om jag (Frida B) och Agnes satsade på att vara där och se första starten så vaknade ingen av oss av klockan smiley Men på plats gjorde Åsa och First Luck en fantastisk ritt och kammade ihop 77,76%! Vilket blev 33,4 straffpoäng. (Man tar dressyrresultatet minus 100 gånger 1,5. 77,76-100=22,24, 22,24*1,5=33,36) Alla våra SRS:are visade på fin fina dressyrresultat under dagen, alla över 65%! När dressyrritten är riden skall banhoppningen ske inom 30 minuter inom fälttävlan.

Starterna var utspridda under dagen men till kl 11 hade många SRS:are slutit upp och vi tittade alla på Åsas andra runda på banhoppningen med Cascad Verde.

Vilket gäng! smiley

Nu hade alla SRS:are ridit dressyr och banhoppning var det en paus innan terrängen startade. Vi fick då chansen att hänga med Ella och Åsa när de gick banan. De förklarade hur det gick till ,allt från starten till hur man skulle rida på svåra hinder och tänka utefter banan.

Vid ett av hindren mötte vi på två välbekanta ansikten!

Det var Lars och Ella Lindegårdh som var hindervakter. Under dagen syntes många välbekanta ansikten bland funktionärerna. Kul att se! smiley

Lars och Ella skulle under terränghoppningen kontrollera att ryttarna passerade hindren på korrekt sätt och rapportera detta till tävlingsledningen. Vi stannade såklart och pratade lite smiley

Detta var en backen som Ella och Åsa skulle upp för. Det mustade endel i benen när vi var uppe på toppen. Man förstår att hästarna måste vara vältränade för att klara detta utthållighetsprov. Uppe på toppen skulle de dessutom hoppa över ett hinder! Och ska man upp så måste man komma ner
Även detta med ett hinder i nedförsbacke!

När vi kom vidare visade även Ellas mamma Carina hur det ska se ut när man hoppar över hinderna smiley

När vi gått banan tog vi plats vid vattenhindret för att kolla på de första ekipagen.
Agnes trivdes med alla goa SRS:are!

Först ut var ponny klassen där vi fick se Frida Jonsson rida en superfin ritt!

När ponnyerna var klara startade hästarna med den svåraste klassen. Vi tittade bland annat på när de red upp för backen, när de hoppade en grav med hinder och hoppade nedför
Tillslut var det Ella och Åsas klass som drog igång. Även här gick det super och vi hejade på och adrenalinet var på max. Vilken häftig (och lite läskig) grej! Här blev det inget fotograferat, var alldeles för uppjagad för att komma ihåg att ta kort haha.

Resultatmässigt så gick det toppen för alla och Åsa vann sin klass på Cascad Verde och Ella kom 3:a, Frida kom även hon 3:a precis utanför pallplats.

Tack ungdomssektionen som anordnade denna roliga aktivitet och alla ni som var med och gjorde den till en så rolig heldag! Även tack till Åsa, Ella, Ella och Kajsa med team som guidade runt oss runt på tävlingen och svarade på alla våra frågor. Ni är toppen! smiley