Underbar frieserkille till salu!

Timon fan’e Beijemastate

Timon är en svart valack, född 2006, 170 cm, e. Andries, u. Teatske O, ue. Jurjen.

Han är både körd och riden mycket och har tävlingsresultat i både körning och dressyr.

(Körfoton: Karin Mårlind Strauss)

.

Timon är verkligen en häst att ha roligt tillsammans med. Du kan göra allt du kan tänka dig. Han är otroligt snäll att hålla på med. Även fast han är stor så är han väluppfostrad och lätt att hantera. Han älskar att bli ompysslad.

I ridningen är han taktmässig och bjuder på fin känsla. Han är stor och pampig och väldigt snygg att se på, en riktig skönhet.

Vi har haft Timon i snart fyra år. Dessförinnan var han hos en familj som håller på mycket med körning. De tävlade honom i körning och hade flertalet bröllops och andra köruppdrag med honom. Det var dem som importerade honom till Sverige år 2010 och dem var själva nere i Holland och valde ut honom.

(Körfoton: Karin Mårlind Strauss)

.

Hos oss har han även gått med i vår ridskoleverksamhet. Han har då gått med olika typer av ryttare. Både barn och vuxna, oerfarna och mer rutinerade. Det man vet med Timon är att han är väldigt snäll och pålitlig. Han kan gå ut i skogen eller på banan, själv eller i grupp. Det spelar ingen roll. Han går att rida barbacka på, han är lätt att lasta, går genom vatten och är trafiksäker. Han hoppar snällt även fast vi inte gjort det med honom mer än någon stock i skogen då och då. Säljes dock inte som någon hopphäst. De senaste åren har han dessutom varit ute och tävlat dressyr. Han har placeringar tom LB dressyr.

Vi ser Timon som en hållbar häst, med god exteriör utan några direkta svagheter. Han har aldrig varit sjuk eller skadad. Timon är A1 försäkrad utan reservation.

Det är med sorg i hjärtat som vi har beslutat att sätta ut Timon på annons. Anledningen till detta är att vi kommer försöka dra ned på antalet stora hästar på gården. Vi tycker otroligt mycket om denna underbara häst och vi är väldigt måna om vart han kommer.

90 000:-¨ Priset är diskuterbart vid rätt köpare samt en snabb och smidig affär.

Film på Timon://www.youtube.com/embed/BzOjnyV1EQI

Körfilm med hans tidigare ägare: (Timon är hästen närmast kameran i det första klippet. Vänster parhäst.)

//www.youtube.com/embed/mLZ_aEJEFWI?feature=player_embedded