Blog Image

Ridskolans blogg

Om ridskolan

Här är en blogg med information om ridskolan

KM i hoppning 20/11

Ridskola Posted on 2016-09-12 19:03:01

Den 20 november är det dags för KM i hoppning.

Anmälan startar 25/10 kl 18:00.
Ridskoleryttare är välkomna till Café Krubban samma dag och tid för bokning av häst. Därefter anmäler ni i TDB.

Stallassistenter kan förboka till Fanny

Propositionen hittar du här:



Micke utlånad på prov för senare köp

Ridskola Posted on 2016-09-12 18:50:01

Vår fina ridskolehäst Micke är utlånad till Skara Ridskola på prov inför kommande köp.

Fungerar allt bra och att han trivs i Skara smiley kommer köpet att genomföras på fredag denna vecka.

Anledningen till att vi säljer är enbart för att vi har för många stora hästar för vår verksamhet.



Timon har fått nytt hem

Ridskola Posted on 2016-09-12 18:42:52

Idag har vi sålt vår fina ridskolehäst Timon. Det känns så klart alltid lite vemodigt när man tar sådana beslut, speciellt när det är en så genomgod häst som Timon. Man vill verkligen inte att han ska hamna fel och man frågar sig ofta om och om igen om man verkligen tagit rätt beslut.
Timon är en fantastiskt vacker häst med hjärtat på rätt ställe. Han är lugnet själv och gör alltid sitt bästa. Han hade 0 i avramlingsstatistik hos oss och kunde lätt gå med både barn och vuxna.

Trots det tvingades vi inse att han tyvärr inte passade vår verksamhet optimalt. Han gick helt enkelt inte med på tillräckligt många lektioner. Vi har för många stora hästar helt enkelt. Hade situationen varit annorlunda hade vi mer än gärna behållit denna guldklimp!

Vi vill också passa på och tacka Elin som under alla de år vi haft Timon hos oss ridit, utbildat och tävlat honom. Många timmar ligger nerlagt och det har varit roligt att följa er utveckling tillsammans. Du har gjort ett kanonjobb!smiley Är det någon han saknar extra mycket här på Jutagården så är det nog absolut Elin.

Ni som hängt med vet att vi redan för ett par år sedan var på gång med en försäljning av Timon. Vi hade då flertalet spekulanter här för provridning. Den gången kändes det inte helt rätt, vi ändrade oss och behöll honom till slut. Denna gång var det annorlunda. det känns som vi hittat ett superbra hem till Timon och tidigare idag blev köpet av och han har han nu lämnat Jutagården för att åka hem till sin nya ägare. Vi önskar honom lycka till med sin nya familj och vi är övertygade om att vi hittat ett superbra hem till honom. Förhoppningsvis får han det minst lika bra där och får tillsammans med sin nya ägare många lyckliga år framöver.smiley



Varning för KVARKA (som alltid)!

Ridskola Posted on 2016-09-12 18:11:50

Under de senaste åren har Kvarka runt omkring mer varit regel än undantag. Vi ber er därför att ta detta på allvar. Gör ditt bästa för att inte sprida något vidare. Ta inga chanser utan ta alltid det säkra före det osäkra när du vistas i olika stall eller träffar andra hästar. Det är din skyldighet att ta ansvar.

Ha alltid olika kläder, skor och ridutrustning. Duscha och tvätta händerna noggrant före och efter du varit i ett stall. Klappa inte hästar i onödan. Var försiktig om du tex åker på träning eller tävling med din häst.


Jag passar även på att lägga upp informationen som gäller när du vistas på Jutagården:

Vi gör allt som står i vår makt att förhindra att detta kommer till vår anläggning. Vi förutsätter att ni vill hjälpa oss med det. Tack på förhand hälsningar från Frida och Fanny med flera.



Ponnyridning med SRS uppe på Billingehus under Friskvårdens dag

Ridskola Posted on 2016-09-12 18:03:40


Med oss hade vi Mode, Navarino, Obelix och Obell. De gjorde verkligen ett toppenjobb alla fyra.



Fixardag genomförd

Ridskola Posted on 2016-09-12 18:00:57

Rickard Persson gjorde ett trevligt inlägg i SRS:s facebook-grupp efter en lyckad fixardag.smiley



Ordföranden informerar

Ridskola Posted on 2016-09-12 17:59:30

I början av terminen informerade Joakim Karlqvist om vad som är på gång i föreningen.
Kopierar hans inlägg från Facebook och lägger in det här så att även alla bloggläsare kan få ta del av det. smiley

Jag vill verkligen uppmana alla som har facebook att gå med i facebook-gruppen Skultorps Ryttarsällskap https://www.facebook.com/groups/387176697987446/?fref=ts
Där kan man läsa mycket roligt som är på gång i klubben. Medlemmar brukar även vara flitiga med att rapportera från tävlingar runt om i Sverige.