Igår var jag, Mathias, Alicia, Frida och Johan iväg till Strömsholm för att ta del av en fantastisk clinic med dressyrens egen mästare Carl Hester. Man är helt lyrisk, betagen och hänförd av denna man. Jisses vad bra han är och vilken clinic han bjuder på! smiley

__________________________________________________________________________________________________________________

Carl Hester
Med en tydlig filosofi som speglas av lätt och harmonisk ridning har Carl Hester har blivit en världsstjärna och trendsättare inom dressyren. Meritlistan som ryttare och tränare kan göras lång och innehåller såväl ett eget OS-guld i lag som världsrekordinnehavaren med dubbla OS-guld, Charlotte Dujardin, som en av sina framgångsrika adepter

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Det var verkligen ett fullsatt ridhus som tog emot denna världsstjärna. Närmare 1500 dressyrälskande personer hade tagit sig till Strömsholm för att ta del av denna heldag
tillsammans med Carl. Det är rekordpublik så det visslar om det och arrangörerna hade verkligen gjort sitt bästa för att kunna ta emot så många som möjligt. De hade ställt in mobila läktare nere i ridhuset både på kortsidan och längs med hela långsidan. Många, inklusive vi, var självklart på plats timmar innan det började för att få en bra sittplats.smiley


” – 1 420 besökare, det är all time high. Vi har till och med fått ta hål i väggen för att kunna sätta in en ny dörr för brandskyddet, sade Malin Gustafsson,
kommunikationsansvarig på ridskolan.”

http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.4337983-publikrekord-nar-varldsstjarna-kom-till-stromsholm

Det var en otroligt välordnad clinic, något utöver det vanliga. Arrangörerna Strömsholm tillsammans med Equestrian Academy hade tänkt på det mesta. Det bästa av allt var nog att de sett till att förgylla den med otroligt duktiga ryttare med fantastiskt fina hästar. Något som Carl även tackade för i sitt avslutningstal när clinicen tyvärr löd mot sitt slut. Vi fick se totalt 7 ekipage under clinicen. Emilie Nyreröd på sina två lovande unghästar Elholms Bonito och Final Countdown, Caroline Dacourt med den vackra och godkände hingst Sankt Erik II och OS-ryttaren Mads Hendeliowitz med sin Jimmy Choo var några av dem som red.

Carl var klockren med varje ekipage. Han analyserade dem snabbt. Belyste styrkor och svagheter och hittade direkt något att jobba med. Det mesta handlade om kontakt. Han var underbar att lyssna på. Helt klart ganska tuff och ärlig samtidigt som han hade en väldigt humoristisk och ödmjuk framtoning.

PS: Vi träffade både Kristina Granholm och Julia Wiik som är f.d elever hos oss och som precis flyttat hit och påbörjat första året på Ridsportgymnasiet Strömsholm. Roligt att det verkar gå så bra för dem. smiley